Політика

Нардеп від Житомирської області їздить на маминій Toyota RAV4, купленій цього року. Розслідування Bihus.Info

24 September 2024, 16:46

Народні депутати продовжують оновлювати свої автопарки, записуючи нові машини на родичів або ж споріднені компанії і не декларуючи їхнє використання.

Про це йдеться в оприлюдненому 23 вересня 2024 року сюжеті Bihus.Info.

У поле зору журналістів-розслідувачів потрапив нардеп від «Слуг народу» з Бердичева Богдан Кицак, який, згідно з декларацією, жодною автівкою не володіє, на одне з останніх засідань Верховної Ради приїхав на Toyota RAV 4.

«Це авто хоч і 2023 року випуску, але його складно назвати елітним. Попри це, вартість такої Toyota зараз стартує з 36 тисяч доларів, а її власницею на початку 2024-го стала 69-річна матір Кицака, яка працювала в Бердичівському педагогічному коледжі. Жінка, за словами колег, з початку повномасштабного вторгнення не живе в Україні, але авто, яким тепер користується її син-нардеп все ж придбала. Сам Кицак спочатку заявив журналістам, що свого автомобіля в нього нема і він часом користується машинами друзів. Втім, зрозумівши, що його вже помітили біля нового RAV4, додав, що згодом внесе це авто в декларацію, а придбане воно за гроші, отримані з продажу родинної нерухомості», - йдеться у публікації.

Нагадаємо, нардеп від Бердичівського округу Богдан Кицак потрапив до десятки лідерів із витрат на політичну рекламу у Facebook першому півріччі 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, народний депутат Богдан Кицак за 2022 рік отримав у Верховній раді 528 тис. 726 грн зарплати, 478 тис. 833 грн на відшкодування витрат, пов'язаних виконанням депутатських повноважень, 90 тис. грн компенсації вартості проїзду територією України, 197 тис. 600 грн відшкодування вартості оренди або винайму готельного номера, було задекларовано 25 тис. доларів готівки. За 2023 рік зарплата та виплати від Верховної ради становили сумарно 1 млн 436 тис. 670 грн, готівка збільшилася до 35 тис. доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кицак автомобіль розслідування нардеп Бердичів 
Матеріали по темі