Суспільство

За два дні піротехніки ДСНС знешкодили 20 боєприпасів, які виявили у двох громадах Житомирського району

24 September 2024, 17:37

За два дні вересня 2024 року піротехніками ДСНС були знешкоджені 20 боєприпасів часів минулих війн, які виявили у Житомирському районі.

Про це інформує пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області.

«23 вересня піротехніки ДСНС області вилучили та знищили артилерійські снаряди часів Другої світової війни у кількості 15 одиниць. Усі вибухонебезпечні предмети виявлені у лісі поблизу с. Березівка Березівської територіальної громади Житомирського району. Сапери всі боєприпаси знешкодили у спеціально відведеному місці», - йдеться у повідомленні.

«24 вересня піротехніки ДСНС області вилучили та знищили 5 боєприпасів часів Другої світової війни. Напередодні на два артснаряди та одну мінометну міну натрапили громадяни у лісі поблизу села Ірша Вишевицької територіальної громади Житомирського району. Інші вибухонебезпечні предмети під час обстеження виявили сапери», - інформує ГУ ДСНС.

Рятувальники звертаються до громадян із застереженням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів: в жодному випадку не чіпайте їх – це дуже небезпечно, негайно повідомте про знахідку до найближчого підрозділу ДСНС за номером телефону «101».

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2024 року у Звягельському районі група піротехніків ДСНС знищила боєприпас часів минулих війн на який натрапили малолітні діти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС піротехнік боєприпас артснаряд міна 
Матеріали по темі