Суспільство

Ветеран з Житомирської області у складі збірної України візьме участь у міжнародних спортивних змаганнях Arnold Classic Europe

25 September 2024, 10:35

Під час пресконференції у Києві 24 вересня оголосили імена учасників національної збірної команди України для участі у міжнародних спортивних змаганнях Arnold Classic Europe, що відбудуться 11-13 жовтня 2024 року у Мадриді (Іспанія).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

«Це команда з 50 ветеранів війни, військовослужбовців, які брали участь у бойових діях, а також тих, хто отримав поранення та інвалідність під час виконання службових обов’язків. Вони представлятимуть Україну на Arnold Classic Europe – міжнародному спортивному фестивалі, заснованому у 2011 році Арнольдом Шварценеггером. Щорічно участь у ньому беруть тисячі спортсменів із понад 50 країн світу. В рамках спортивного фестивалю відбудуться міжнародні спортивні змагання ветеранів війни Strong Spirit's Games», - йдеться у повідомленні.

Президент ГО «Федерація стронгменів України» Сергій Конюшок зазначив, що національна збірна команда України на Arnold Classic Europe – це найбільша збірна ветеранів з усіх, що брали участь у міжнародних спортивних змаганнях.

Зауважимо, що у складі збірної є один спортсмен з Житомирської області – Олександр Толоченко зі Звягеля.

У вересні 2023 року Звягельська міська рада інформувала про благодійний захід на підтримку захисників та захисниць.

«На заході був проведений благодійний збір коштів на підтримку Воїна, який під час оборони нашої держави втратив обидві нижні кінцівки – Олександра Толоченка. Олександр – житель села Радулин, народився 1 грудня 2000 року. У січні 2023 року віддався до лав Збройних Сил України. 12 травня того ж року на Донеччині Олександр втратив обидві кінцівки. Нині Воїн знаходиться у реабілітаційному центрі у Львові», - йшлося у повідомленні.

Фото з сайту Звягельської міськради

Як повідомляв Житомир.info, у Звягелі 10 серпня 2024 року відбувся шостий етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів війни та військовослужбовців «Сильні України».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: змагання ветеран інвалідність. Мінветеранів збірна Толоченко Звягель стронгмен Arnold Classic Europe 
Матеріали по темі