Суспільство

У Координаційному штабі зустрілися з родинами десантників бригади з Житомирської області

27 September 2024, 11:51

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами бійців 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади, що входить до складу Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Про це 26 вересня повідомила пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

«З присутніми та тими, хто доєднався онлайн, спілкувалися представники Коордштабу та Головного слідчого управління Нацполіції. Говорили про формування пропозицій для перемовин про наступні обміни, частоту подання десантників у цих запитах, про небажання ворожої сторони звільняти чи обмінювати пріоритетні категорії полонених, зокрема важкопоранених, невиліковно хворих та жінок, та про шляхи тиску на країну-агресорку з метою вимоги хоча б частково дотримуватися статей Женевських конвенцій», - йдеться в повідомленні.

Учасників зустрічі цікавило, хто провадить пошуки тіл полеглих Героїв, як можна дізнатися про місце та обставини, за яких зник військовослужбовець, де можна знайти відомості про військовополонених, засуджених ворожими фейковими судами, та як можна налагодити хоч мінімальну комунікацію з протизаконно ув’язненими Захисниками.

Також представник Коордштабу відповів на численні поточні запитання, які стосувалися конкретних локацій, випадків та персоналій.

Нагадаємо, у березні в Координаційному штабі зустрілися з рідними бійців 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького з Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 5 березня 2024 року представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими взяв участь у зустрічі з родинами захисників з Житомирщини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Координаційний штаб 95 бригада коордштаб полон військовий зник безвісти війна ЗСУ десантник ДШВ  
Матеріали по темі