Події

Через влучання блискавки загорівся дах житлового будинку у місті Житомирської області

27 September 2024, 13:42

У Коростенський районі через удар блискавки виникла пожежа на даху житлового будинку.

Про це 27 вересня повідомила пресслужба головного управління ДСНС України в Житомирській області.

«26 вересня о 07:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в м. Малин Коростенського району. За словами мешканців будинку стало відомо, що під час негоди блискавка вдарила в антену і виникло загоряння даху», - йдеться в повідомленні.

На момент прибуття рятувальників з’ясувалося, що вогонь частково охопив дах оселі. Існувала загроза поширення пожежі на господарські будівлі й сусідські оселі. Ускладнювало гасіння велика кількість горючих матеріалів (одяг, речі, дерев'яні дошки, двері), які зберігались на даху. Керівник гасіння пожежі залучив додаткові сили та засоби.

Зусиллями вогнеборців о 08:10 пожежу вдалось локалізувати, а о 08:51- ліквідувати. Вогонь встиг знищити покрівлю на площі 20 кв. м та перекриття на площі 80 кв. м. Не допущено подальшого поширення полум'я оселею та перекидання його на зазначені будівлі.

Ймовірною причиною загоряння став удар блискавки. Усі обставини надзвичайної події встановлюють фахівці.

Нагадаємо, 14 липня у Бердичеві через розряд блискавки загорівся житловий будинок, вогонь знищив покрівлю.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2024 року у с. Андрушки Андрушківської територіальної громади району блискавка вдарила у велике дерево, після чого воно почало горіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа блискавка дах рятувальник ДСНС Малин будинок 
Матеріали по темі