Суспільство

Чи подорожують житомиряни під час повномасштабної війни та які місця обирають для відпочинку. Опитування

27 September 2024, 15:14

Щороку, 27 вересня, відзначають Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Журналісти Житомир.info вирішили дізнатись у житомирян, чи подорожують вони під час війни та які місця обирають для відпочинку.

«Я з дитиною їздила в Карпати двічі. В принципі, за кордон до початку повномасштабної війни їздила, а коли почалась у 2022 році вся ця маячня, то не хочеться їхати. Мені і тут подобається все. В основному Карпати, Яремче, Ворохта. Ворохта особливо подобається», – каже Ганна.

«Якщо чесно, ні. Тому що велике будівництво вдома і в цілому важко з дітьми, бо двоє діток і треба підтримка чоловіку», – говорить Ірина.

«Так, довелося мені в цьому році подорожувати. Я була в Прибалтиці. І ви знаєте, певною мірою ці подорожі йдуть на користь, тому що я побачила підтримку для своєї держави і зрозуміла, що все-таки в цій країні, в якій проживаю, неймовірні відчуття. І не хочеться нікуди виїжджати. Лише просто відчути патріотичну підтримку », – розповідає Юлія.

«Я подорожую по околицях нашого міста, до блокпостів: по лісах, полях, озерах, кар’єрах. Вважаю небезпечним подорожувати куди-небудь далі, оскільки відчуваю тривожність, коли лунають сигнали сирени, а я в незнайомому місці», – ділиться Олексій.

«В основному до родичів, у Львів, наприклад, в Київ. Далеко - ні, і ненадовго», – говорить Аліна.

«Подорожуємо, в Буковелі цьогоріч були. У лісі, в таборі для дітей та батьків, відпочивали разом з дітьми. Нам подобаються зараз гори, бо ми самі з Маріуполя, в Житомирі з 2022 року проживаємо. До цього ми відпочивали лише на морі в Маріуполі і в тих містах, що були поряд. А зараз ми відкрили для себе новий вид відпочинку – це гори. Нам дуже подобається, захопливі краєвиди, діти також в захваті», – каже Ірина.

«По всій Україні, через мою роботу: Київ, вся Житомирська область, Бердичів – моє улюблене місто, я туди дуже часто їжджу. Ще до Ужгорода не доїжджав, до Карпат теж, але думаю, взимку доїду», – пояснює Максим.

«Нещодавно повернулася зі Львова, дуже сподобалось. Подорожую дуже мало, один раз в рік буквально. У мене немає ні можливості, ні бажання виїжджати за кордон», – розповідає Валерія.

«На цей час взагалі ні. Напевно, що зараз працюю, навчаюсь і немає часу», – говорить Сергій.

«Мені дуже подобається Західна Україна: Кам'янець-Подільський, Хотин, Софіївка звичайно. Я люблю Україну. Поїхала б за кордон, але раніше ніколи не стояло це питання. Зараз воно стоїть дуже гостро, але трошки страшно їхати, не знаючи мови», – ділиться Людмила.

«Ні, через особисті причини. У мене купа роботи, немає на це поки що бажання», – каже Андрій.

Як повідомляв Житомир.info, 27 вересня 2022 року, у Житомирі на Новому бульварі до Всесвітнього дня туризму влаштували ряд тематичних заходів. Житомиряни та гості міста могли взяти участь у квест-іграх «Все буде Україна», «Туристична мандрівка Житомиром» та інше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування туризм подорож відпочинок 
Матеріали по темі