Влада

​У Держагентстві відновлення представили нового керівника – ним став колишній мер Житомира

30 September 2024, 12:44

Олексій Кулеба представив нового голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Ним став Сергій Сухомлин. Відповідне рішення було ухвалене Кабінетом Міністрів України у пʼятницю, 27 вересня.

Про це 30 вересня повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба під час представлення голови Держагентства з відновлення сказав, що для України важливо, щоб і Міністерство, і Держагентство з відновлення працювали в одному напрямку – як на центральному рівні, так і в роботі з регіонами.

«Сьогодні Україна долає такі виклики, як ніколи раніше. Тому посада керівника Агентства – це складний і відповідальний вибір. Впевнений, що саме це призначення дасть конкретні результати, бо люди очікують від нас саме цього – результату. В рамках громади це може бути відбудова будинку, в рамках регіону – конкретна програма, а в рамках держави – чітка візія та стратегія, яку будуть підтримувати всі наші партнери», – сказав Олексій Кулеба.

Новопризначений очільник Держагентства з відновлення Сергій Сухомлин зазначив, що пріоритетом у його роботі стане гасло «будувати краще, ніж було», а основні зусилля він зосередить на посиленні енергонезалежності держави, захисті критичної інфраструктури, а також будівництві житла для внутрішньо переміщених осіб.

«Нам потрібно вчасно і швидко працювати над відновленням країни, а також швидко працювати над захистом критичної інфраструктури. «Шахеди» не будуть чекати, поки ми побудуємо захист. Тому перед нами зараз стоять оперативні, тактичні задачі, а також стратегічні – маємо планувати не лише на рік-два, але і на 10-15 років наперед», – сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 27 вересня уряд призначив на посаду керівника Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури України ексмера Житомира Сергія Сухомлина. Того ж дня колишній міський голова Житомира розповів про пріоритетні напрямки роботи на новій посаді.

Як повідомляв Житомир.info, 19 вересня 2024 року депутати одноголосно підтримали дострокове припинення повноважень Житомирського міського голови Сергія Сухомлина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держагентство Сухомлин Кулеба представлення мер Кабмін посада Мінінфраструктури  
Матеріали по темі