Події

Ексбухгалтерці Житомирського регіонального центру підвищення кваліфікації повідомили про підозру в привласненні бюджетних коштів

30 September 2024, 16:18

У Житомирі повідомили про підозру ексголовбуху освітнього закладу, яка нарахувала та виплатила собі і матері майже 270 тис. грн з бюджету.

Про це 30 вересня 2024 року повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва ювенального прокурора Житомирської обласної прокуратури експосадовиці повідомлено про підозру у привласненні та розтраті чужого майна, вчинених шляхом зловживання службовим становищем, повторно, в умовах воєнного стану, службовому підробленні та несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 2, 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 362 КК України). Розслідуванням установлено, що підозрювана вчинила порушення під час перебування на посаді головної бухгалтерки одного з Центрів післядипломної освіти області. Вона тривалий час, протягом лютого 2020 – грудня 2022 років, використовуючи доступ до електронної системи ведення бухгалтерського обліку, незаконно нараховувала до своєї зарплати додаткові суми коштів. За окремі місяці різниця між фактично нарахованою та виплаченою сумою (перерахованою на її банківський рахунок) перевищувала 30 тис. грн. Згодом підозрювана підробила документи на ім’я своєї матері, якій також нараховувала і виплачувала зарплату, попри те, що вона не працювала у Центрі», - йдеться у повідомленні.

Унаслідок цього було привласнено та розтрачено майже 270 тис. грн бюджетних коштів. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює ГУНП в області, оперативний супровід забезпечує кіберпідрозділ Управління СБУ в області.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що підозрювана працювала головним бухгалтером в закладі ОДА і облради – Житомирському регіональному центрі підвищення кваліфікації.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2023 року повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, та у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України) 24-річній головній бухгалтерці початкової школи Житомира, яка заволоділа понад 1,3 млн грн бюджетних коштів, здійснюючи впродовж 2022 року безпідставні нарахування заробітної плати собі та родичці, яка працювала у закладі. В жовтні 2023 року справу передали до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура зловживання привласнення бухгалтер підвищення кваліфікації розтрата майна службове підроблення 
Матеріали по темі