Події

У Житомирській області судитимуть інженера міськводоканалу через забруднення річки Тетерів стічними водами

30 September 2024, 18:41

Коростишівський водоканал забруднив річку стічними водами – перед судом постане посадовець підприємства.

Про це 30 вересня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За сприяння Спеціалізованої екологічної прокуратури Коростишівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно головного інженера комунального підприємства за фактом порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля(ч. 1 ст. 242 КК України). Головного інженера коростишівського міськводоканалу обвинувачують у порушенні правил охорони вод», - йдеться в повідомленні.

Посадовець допустив наднормативний скид недостатньо очищених зворотних вод у річку Тетерів, що призвело до її забруднення стічними водами.

Унаслідок цього екологи зафіксували перевищені нормативи вмісту у водоймі таких шкідливих речовин, як азот амонійний, фосфати тощо.

Досудове розслідування проводив відділ поліції № 2 Житомирського райуправліня поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 22 липня цього року Державна екологічна інспекція Поліського округу інформувала про реагування на звернення щодо забруднення стоками річки Тетерів у Коростишеві і відбір проб води в місці випуску номер 2 Коростишівського МКП «Водоканал». У серпні Житомирська обласна прокуратура розповіла, що посадовцю Коростишівського міськводоканалу повідомили про підозру через забруднення річки Тетерів стічними водами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростишівводоканал стоки Тетерів посадовець до суду інженер прокуратура  
Матеріали по темі