Місто

Житомирський виконком знову ухвалив рішення про демонтаж кіосків напроти «Торгового центру» на Житньому ринку

2 October 2024, 10:41

Міськвиконком затвердив рішення про демонтаж восьми тимчасових споруд у Житомирі, серед яких – чотири кіоски напроти «Торгового центру».

Рішення ухвалили на засіданні 2 жовтня 2024 року.

«З метою дотримання вимог законодавства та усунення порушень у сфері благоустрою, утримання об'єктів благоустрою в належному естетичному та санітарному стані, у зв'язку з відсутністю відомостей про наявність будь-якої дозвільної/погоджувальної документації на розміщення об'єктів просимо затвердити перелік тимчасових споруд, самовільно розміщених на території міста Житомира за відсутності на даний час діючого паспорту прив’язки тимчасової споруди, що підлягають демонтажу згідно з додатком», - сказав директор департаменту містобудування та земельних відносин міської ради Ігор Блажиєвський.

Він зауважив, що 1-4 пункти додатка – це кіоски на майдані Житній ринок, 1.

«Ці об’єкти стоять роками без дозвільної документації, ми вже приймали не один раз рішення (про демонтаж), вони відстоювалися в судовому порядку. Не можемо ми їм дати паспорт прив’язки, бо вони стоять з порушенням діючих норм, порушені протипожежні розриви, порушене дорожнє законодавство», - пояснив Ігор Блажиєвський.

Нижче – скриншоти додатка до ухваленого рішення:

Нагадаємо, 1 листопада 2023 року виконком Житомирської міської ради погодив демонтаж 12 кіосків, які встановлені без будь-яких дозвільних документів, серед них чотири – біля «Торгового центру» за адресою майдан Житній ринок, 1.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень Житомир.info знайшов інформацію про позов власниці одного з кіосків щодо скасування цього рішення виконкому про демонтаж: Житомирський окружний адміністративний суд рішенням від 8 травня 2024 року відмовив у задоволенні позову ФОП Руденька Тетяна Вікторівна до виконавчого комітету Житомирської міської ради; Сьомий апеляційний адміністративний суд постановою від 25 липня 2024 року залишив апеляційну скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

У матеріалах справи зазначається, що тимчасова споруда, яка належить позивачці, буда демонтована у 2021 році, але підприємниця знову її встановила.

Скриншот з рішення суду від 8 травня 2024 року

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2021 року виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив перелік тимчасових споруд, які були встановлені самовільно та без паспорта прив’язки і підлягають демонтажу, йшлося, зокрема, й про МАФи біля Житнього ринку. Але станом на кінець травня 2021 року кіоски біля «Торгового центру» на Житньому продовжували працювати, в інспекції з благоустрою пояснювали, що власники через суд заблокували демонтаж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком демонтаж кіоск МАФ Житній ринок Блажиєвський 
Матеріали по темі