Суспільство

Понад 33 тисячі доз пероральної вакцини від сказу диких тварин розповсюдили у Житомирському районі

3 October 2024, 13:52

У Житомирському районі триває осіння кампанія пероральної вакцинації диких мʼясоїдних проти сказу.

Про це 2 жовтня інформувало головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«Сьогодні працювали в зоні обслуговування Житомирського, Коростишівського, Черняхівського, Попільнянського та Хорошівського відділів Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної, медицини. До протиепізоотичних заходів залучено 91 бригаду, до складу яких увійшли представники Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області, спеціалісти Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини та представники лісомисливських господарств.Спільними зусиллями оброблено 1329,47 км2 площі, де розповсюджено 33237 доз вакцини.Осіння кампанія з пероральної вакцинації диких мʼясоїдних тварин проти сказу добігає кінця,- наразі вже оброблено 83% від запланованих площ на території області», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим спеціалісти Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області не полишають інформаційну кампанію, спрямовану на підвищення обізнаності населення про небезпеку сказу. Відповідні інформаційні листівки та плакати надавалися спеціалістам ветеринарних лікарень та представникам лісомисливських угідь для подальшого поширення у підпорядкованих зонах обслуговування.

Нагадаємо, у середмісті Житомира на майдані Соборному зранку 19 серпня блукала лисиця. Фото з дикою твариною заполонили міські соцмережі. Згодом рятувати тварину приїхали волонтери та зоозахисники, які впіймали її на вулиці Леха Качинського, 1 та відвезли на карантин. Увечері 23 серпня волонтерка Юлія Зак повідомила, що у тварини був сказ і вона померла. Через це у середмісті Житомира оголосили карантин на 60 діб.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці квітня у Житомирській області розпочалася весняна кампанія пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Тоді планували розповсюдити 375,2 тис. доз вакцини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ вакцинація Держпродспоживслужба пероральна вакцина вакцина тварина  
Матеріали по темі