Влада

Колишній депутат Житомирської міської ради став начальником міської військової адміністрації окупованого міста

4 October 2024, 12:26

Керівникам структурних підрозділів Луганської облдержадміністрації та громад області представили нового начальника Сєвєродонецької МВА – Олексія Харченка, ексдепутата Житомирської міської ради від партії «Слуга народу».

Про представлення Харченка 2 жовтня 2024 року повідомила пресслужба Луганської ОДА.

«Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор представив керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та громад Луганщини нещодавно призначеного начальника Сєвєродонецької МВА – Олексія Харченка. Олексій Андрійович Харченко народився 1 вересня 1987 року. Має три вищих освіти та науковий ступінь доктора філософії. Його загальний трудовий стаж становить 15 років 9 місяців, з яких майже 13 років – на посадах державної служби. Зокрема, сім років віддав Державній прикордонній службі України. Із 2021 по 2023 рік працював у Державній інспекції архітектури та містобудування України. Спочатку – на посаді головного спеціаліста, а згодом очолив Департамент державного архітектурно-будівельного контролю. Розпорядженням Глави держави №102/2024-рп Олексій Харченко призначений начальником Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області», - йдеться у повідомленні.

Про призначення нового керівника 2 жовтня інформувала також пресслужба Сєвєродонецької міської військової адміністрації.

«Олексій Харченко запевнив, що разом з колективом буде докладено максимум зусиль щодо розширення підтримки ВПО, розширення розвитку та співпраці, а також наголосив на максимальному підвищенні ефективності підготовки до деокупації», - зазначається у повідомленні.

Довідка: з 24 червня 2022 року Сєверодонецьк окупований російськими військами і майже зруйнований.

Нагадаємо, на місцевих виборах 2020 року Олексій Харченко був обраний депутатом Житомирської міської ради від партії «Слуга народу». У 2022 році він був єдиним з депутатів, хто в міській раді не відвідав жодної сесії та засідання комісії. На початку жовтня 2023 року за заявою Харченка був підготовлений проєкт рішення сесії про дострокове припинення його депутатських повноважень. На сесії міської ради 9 листопада цього ж року рішення було ухвалене: за позбавлення Олексія Харченка депутатського мандата проголосували 29 з 35 присутніх на сесії депутатів.

Як повідомляв Житомир.info, Артем Лисогор був призначений заступником начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області в липні 2016 року, він відповідав за забезпечення громадської безпеки та публічного правопорядку. В квітні 2023 року Кабінет міністрів погодив призначення Артема Лисогора на посаду голови Луганської обласної державної адміністрації і указом президента від 12 квітня 2023 року він був призначений.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Харченко призначення Луганська область МВА Сєверодонецьк Лисогор  
Матеріали по темі