Місто

Скільки коштів на місяць та на що найбільше витрачають житомирські студенти. Опитування

7 October 2024, 16:29

Навчальний рік триває вже понад місяць. Журналісти Житомир.info вирішили поспілкуватися зі студентами житомирських університетів та дізнатися в них, скільки витрачають коштів на місяць і на що найбільше.

«Найбільшу кількість коштів на місяць я витрачаю на оплату житла і їжу. Десь близько 3-4 тис. грн, не менше. У мене житло 2 500 грн, так само буде і харчування. Стипендії не вистачає. Якщо врахувати ще проїзд, то близько 5 тис. грн, не менше, а то і більше часом. Особливо, коли треба матеріали купувати, бо навчаюся на графічного дизайнера», – каже студентка ЖДУ ім. Івана Франка Анастасія.

«5 тис. грн, оскільки я проживаю в гуртожитку. На продукти, одяг і так більше нічого», – говорить студент Поліського національного університету Юрій.

«Якщо розглядати аналітику, то за цей місяць вийшло 30 тис. грн. Як мінімум – це якісь продукти, шкідливі звички та одяг», – вказує студент Державного університету «Житомирська політехніка» Влад.

«На місяць витрачаю близько 5 тис. грн. Туди входить: проїзд, їжа, кава. Одяг мені батьки купують», – ділиться студентка Поліського національного університету Анастасія.

«Загалом я стараюся витрачати не більше 100 грн на місяць. Я народився у Житомирі, тут живу, так що мені квартиру не потрібно знімати, зручно. Витрачаю на солодощі, чи просто щось смачне», – каже студент ЖДУ ім. Івана Франка Андрій.

«17 тис. 500 грн, точну суму знаю. На нарощування волосся, щоб каву попити під «Політехом», на таксі в «Житомирську політехніку», поїхати з неї додому. Університет дуже дорого обходиться загалом», – говорить студентка Державного університету «Житомирська політехніка» Дар’я.

«На місяць плюс-мінус 12 тис. грн. Продукти, можливо одяг. І по дрібницях, до прикладу, рахунок поповнити (ред. мобільний)», – вказує студент Поліського національного університету Ілля.

«Я навчаюся в університеті, дещо видрукувати інколи треба, то в цілому до 5 тис. грн. Оскільки ми живемо в великому місті, найбільше витрачаю на громадський транспорт, приблизно до 2 тис. грн», – каже студентка ЖДУ ім. Івана Франка Софія

«Приблизно 6-7 тис. грн. Найбільше витрачаю на дорогу, оскільки я сам не місцевий, то 200 грн тільки в одну сторону. І це не враховуючи проїзд по місту. За гуртожиток заплатити, щось поїсти», – говорить студент Державного університету «Житомирська політехніка» Роман.

«Я веду аналітику своїх доходів та витрат, зараз точно скажу. За минулий місяць я витратила 13 тис. 600 грн: найбільше на продукти, на транспорт 2 тисячі, і решта по дрібницях», – ділиться студентка Поліського національного університету Олена.

«В середньому на себе 14-15 тис. грн. На одяг, на дорогу, кави випити», – каже студентка Державного університету «Житомирська політехніка» Олександра.

«Я думаю, як студент більше витрачається саме на їжу, продукти. На розваги можливо також, але все-таки більше на продукти. А так, щоб спокійно жити, мені треба десь 4-5 тис. грн», – говорить студент ЖДУ ім. Івана Франка Данило.

Тож у всіх різна сума: одним вистачає і 100 грн, а комусь потрібно близько 30 тис. грн.

Нагадаємо, що журналісти Житомир.info у листопаді 2023 року також питали у студентів місцевих університетів скільки вони витрачають у місяць, і тоді називали суми – від 2 до 40 тис. грн.

Довідка: у 2024/2025 навчальному році студентам вишів, бакалаврам та магістрам, зачисляється 2 000 грн стипендії, а підвищена стипендія становить 2 910 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування студент 
Матеріали по темі