Місто

Аукціон з продажу будівлі санепідстанції на Покровській у Житомирі виграла фірма з групи «АТБ», ціна зросла вдвічі

8 October 2024, 12:29

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях провело аукціон з продажу будівлі санепідстанції, які знаходяться у Житомирі на перехресті проспекту Незалежності і вулиці Покровської.

Стартова ціна будівлі загальною площею 548 кв.м, гаражів зі складськими приміщеннями загальною площею 213,8 кв.м за адресою вул.Покровська, 93 становила 6 млн 407 тис. 204 грн (без ПДВ).

На торги, які проходили 4 жовтня, заявки подали троє учасників: ТОВ «Пауер Плейс» (Київ) з пропозицією 13 млн грн; ТОВ «ДК Трейд груп» (Житомир) з пропозицією 8 млн грн; ФОП Талько Володимир Анатолійович (Житомир) з пропозицією 6,5 млн грн. Впродовж трьох раундів аукціону фірми пропозиції не змінювали, а підприємець підвищив до 6 млн 564 тис. 073 грн.

Переможцем аукціону стало ТОВ «Пауер Плейс» (Київ) з пропозицією 13 млн грн, що вдвічі більше стартової ціни.

ТОВ «Пауер Плейс» зареєстроване у Києві в квітні 2021 року, розмір статутного капіталу – 310 млн 037 тис. 159,40 грн, основний вид діяльності – купівля та продаж власного нерухомого майна. Власником фірми є київське ТОВ «Сіті Істейт Менеджмент», а кінцевим бенефіціаром з непрямим вирішальним впливом – Буткевич Геннадій Владиславович. За інформацією аналітичного порталу YouControl, фірми входять у групу компаній «АТБ». У Житомирі станом на 1 жовтня 2024 року було майже два десятки магазинів мережі «АТБ».

Також є припущення, що замість будівель колишньої санепідстанції власник футбольного клубу «Полісся» планує побудувати новий стадіон, концепцію якого презентували у грудні 2023 року. Земельна ділянка площею 0,2644 га, на якій розміщений об'єкт приватизації, належить до комунальної власності та перебуває у постійному користуванні балансоутримувача – ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України».

Скриншот з презентації

Нагадаємо, в документації до аукціону було зазначено, що станом на 1 серпня 2024 року будівлі колишньої санепідстанції на вулиці Покровській орендує ФОП Карпінський Г.І. (депутатом Житомирської міської ради від партії «Європейська Солідарність»), який здійснює там виробничу діяльність та складування з місячною орендною платою за 1 кв.м. 29,9 грн (без ПДВ). Договір оренди зберігає чинність і для нового власника майна.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році відділення ФДМУ у Житомирській області продало на аукціонах 24 об’єкти приватизації, державний бюджет отримав понад 50 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація нерухомість аукціон ФДМУ вул.Покровська АТБ  
Матеріали по темі