Влада

В Житомирській ОВА на нараді щодо ефективності мобілізації говорили про швидке проходження ВЛК та спільні патрулі ТЦК і поліції

8 October 2024, 13:51

Начальник ОВА Віталій Бунечко 7 жовтня 2024 року провів розширену нараду щодо виконання на Житомирщині мобілізаційного завдання Генерального штабу Збройних сил України.

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

На нараді заслухали доповіді представників обласного центру комплектування та соціальної підтримки, головного управління Національної поліції та Військової служби правопорядку.

«Вкотре підкреслюю важливість спільної роботи всіх органів влади та установ щодо забезпечення мобілізаційних заходів. Адже сьогодні, аби перемогти, ми маємо робити все можливе для підтримки української армії та поповнення лав Збройних Сил України», - наголосив Віталій Бунечко.

В ході наради обговорили важливість виконання мобілізаційних заходів; спільний алгоритм дій РТЦК та СП з органами місцевого самоврядування, районної військової адміністрації щодо виконання визначених завдань із призову мобілізаційних ресурсів; питання організації та забезпечення оповіщення і своєчасного прибуття громадян, які призиваються на військову службу;проаналізували роботу ВЛК.

Про участь у нараді начальника Житомирського обласного ТЦК та СП Сергій Мартищенко інформувала також пресслужба центру комплектування.

«На нараді були визначені пріоритетні кроки для підвищення ефективності мобілізаційної роботи в області. Окремо акцентувалася увага на швидкому проходженні військово-лікарської комісії (ВЛК) та організації спільних патрулів ТЦК і Нацполіції. Такі заходи допоможуть оперативно оповіщати військовозобов'язаних і забезпечувати їхню доставку до мобілізаційних центрів в різних районах Житомирщини», - зазначається у повідомленні.

Наголошувалося, що кожен новий мобілізований українець робить свій внесок у перемогу.

«Поповнення лав Збройних Сил України є ключовим елементом захисту країни. Сьогодні як ніколи важливо забезпечити резерви для заміни поранених і загиблих, а також для посилення армії на стратегічно важливих напрямках. Ми продовжуємо нашу роботу в цьому критично важливому напрямку», - зазначив Сергій Мартищенко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 1 жовтня 2024 року затвердив постанову, яка дозволяє військовим частинам без ТЦК проводити мобілізацію резервістів та військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2024 року начальник ОВА Віталій Бунечко в інтерв’ю розповідав, що у Житомирській області показники мобілізації виконуються чи не найкраще в країні, при цьому дотримується баланс між мобілізованими з міст і сіл.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація Бунечко ТЦК нарада ВЛК  
Матеріали по темі