Події

У Житомирській області поліцейські вибухотехніки знешкодили бойову частину ворожого БпЛА

9 October 2024, 11:55

На Житомирщині вибухотехніки поліції знешкодили нерозірвану бойову частину російського БпЛА.

Про це 9 жовтня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Щоразу після ворожих атак поліцейські проводять ретельне обстеження місць падіння уламків. Це необхідно для виявлення небезпечних предметів, щоб запобігти травмуванню населення», - йдеться в повідомленні.

«У лісовому масиві було виявлено місце падіння ворожого БпЛА. Його бойова частина, яка не здетонувала, є вкрай небезпечною та потребує негайного знешкодження на місці виявлення», – коментує заступник начальника відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Житомирській області Віктор Ганжа.

Поліцейські провели евакуацію грибників та відпочивальників з лісового масиву у Житомирському районі. Після цього знешкодили вибухонебезпечний об’єкт шляхом підриву.

Поліція вкотре нагадує, що категорично заборонено торкатися або самостійно переміщувати підозрілі предмети або боєприпаси, частини ракет, снарядів, бомб, БпЛА тощо. У разі їх виявлення необхідно відійти на безпечну відстань тим же шляхом, що прийшли, та повідомити про знахідку поліції за номером 102 чи рятувальникам - 101.

До прибуття спеціальних служб попередьте інших людей про небезпеку та подбайте, щоб ніхто не наближався до знахідки.

Нагадаємо, у ніч з 5 на 6 жовтня 2024 року над Україною збили 56 ударних ворожих БпЛА та 2 ракети, знищували «шахеди» й над Житомирською областю.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2024 року у Житомирському районі поліцейські вибухотехніки знешкодили бойову частину ворожого БПЛА вагою 50 кілограм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дрон атака БПЛА вибухотехнік детонація вибухівка поліція шахед 
Матеріали по темі