Місто

Житомирську молодь запрошують долучатися до безоплатних навчальних програм

9 October 2024, 15:29

Можливості для молоді – у Житомирі агітують молодих людей активно брати участь у житті міста та долучитися до різних навчальних програм, на які триває реєстрація.

Детальніше про можливості 9 жовтня розповіла начальниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.

«Перша можливість – це муніципальна освітня програма для молоді «Школа місцевого самоврядування». Це програма, яка залучає молодих людей, студентство, старші класи й навіть людей, які працюють до 35 років, до навчання, а саме: що таке міська рада, як працює муніципалітет, як формується місцевий бюджет. Друга програма – це «Молодіжна рада», вперше за шість років ми відновлюємо її діяльність. Це дорадчий орган при Житомирській міській раді, який відповідає за реалізацію молодіжної політики», – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Також у місті відкриють багатофункціональний молодіжний простір «Ko_Laba», створений Житомирською міською радою спільно з дитячим фондом «ЮНІСЕФ».

«Вже в листопаді цей проєкт буде відкритий, програма працюватиме як простір для підлітків від 14 років до 24 років. Це як більш технічний центр, де будуть 3D-принтери, плотери і так далі. Працівники будуть вчити молодь та безоплатно показувати, як цим всім користуватися та працювати», – говорить Ірина Ковальчук.

А дівчат запрошують у «Школу лідерок», про те часу обмаль, реєстрація триває до 10 жовтня.

«Останній проєкт – це «Школа лідерок», реєстрація вже на межі. Це програма для дівчат, тобто всі активні дівчата, які хочуть познайомитися з лідерами думок, депутатами, підприємцями, почути їхні історії успіху, познайомитися з ними безпосередньо, можливо навіть отримати певне менторство у своїх проєктах, бажаннях чи ініціативах – це якраз саме та програма», – каже начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

За словами Ірини Ковальчук, молодь відіграє важливу роль у суспільстві, тому в місті створюються різні проєкти, для того, щоб молоді люди могли проявити себе.

Навчальні програми – безплатний, аби взяти участь в одному з проєктів, потрібно зареєструватися заповнивши Google форму.

«Школа місцевого самоврядування» – реєстрація.

«Молодіжний простір Ko_Laba» реєстрація.

«Молодіжна рада» – реєстрація.

«Школа лідерок» – реєстрація.

Нагадаємо, 24 липня 2024 року, мер Житомира Сергій Сухомлин затвердив склад ініціативної групи з підготовки проведення установчих зборів з обрання членів Молодіжної ради при Житомирській міській раді.

Як повідомлявЖитомир.info, 11 серпня 2024 року у Житомирі на Новому бульварі організували заходи до Міжнародного дня молоді «Молодь єднає». Цього дня був перекритий рух по вул. Мала Бердичівська та бульварі Новому. Які заходи були у Житомирі до Дня молоді та що кажуть про це містяни, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: молодь Ковальчук навчання самоосвіта школа лідерок  
Матеріали по темі