Суспільство

Під час повітряної тривоги, яка тривала майже вісім годин, у Житомирській області працювала ППО

11 October 2024, 11:46

У ніч на 11 жовтня 2024 року противник атакував Україну балістичною ракетою Іскандер-М (район пусків – ТОТ Криму), керованою авіаційною ракетою Х-31П (із повітряного простору над акваторією Чорного моря), 66 ударними БпЛА (район пусків – Курськ, рф). Збито 29 ударних БпЛА, ще 31 – локаційно втрачені, а двоє повернулися у напрямку рф. У Житомирській області також збивали російські безпілотники.

Про це 11 жовтня повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

«До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України», - йдеться в повідомленні.

Станом на 11.00 в результаті протиповітряного бою збито 29 ворожих БпЛА у Київській, Черкаській, Вінницькій, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Чернігівській та Житомирській областях.

«31 ворожий безпілотник локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Два ударні БпЛА повернули у напрямку росії. Чотири БпЛА перебувають в повітряному просторі України. Бойова робота триває», - розповідають у Повітряних силах.


Зауважимо, 11 жовтня повітряна тривога у Житомирській області тривала майже 8 годин. Вона розпочалася о 02.44 год та закінчилася о 10.26 год.


Скриншот застосунку «Повітряна тривога»

Нагадаємо, у ніч на 6 жовтня 2024 року (з 19.00 05.10 по 07.00 06.10) російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Збито 56 ударних бпла та дві ракети. У Житомирській області також працювала ППО.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 3 жовтня 2024 року над Україною збили 78 ударних ворожих БпЛА, в Житомирській області також працювала ППО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ППО обстріл Shahed шахед війна рф Повітряні сили повітряна тривога  
Матеріали по темі