Місто

Як у Житомирській громаді підготувалися до цьогорічного опалювального сезону

11 October 2024, 15:28

У Житомирській громаді опалювальний сезон розпочнеться 16 жовтня 2024 року. Таке рішення ухвалили 11 жовтня на позачерговому засіданні міськвиконкому.

Заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк розповів про готовність до нього.

«Були підготовлені всі 51 котельні в Житомирі, всі центральні теплові пункти. Відремонтовано капітально дві одиниці котла, поточним ремонтом – 94% теплових мереж. Це те, що ми на даний час зробили. Капітальний ремонт теплових мереж, а саме 1,3 км – це мережі, на яких виконують роботи обов'язково зі спіненого поліетилену для того, щоб зберегти тепло і зменшити витоки теплоносія. Також підготовлені 190 індивідуальних теплових пунктів, які розташовані в наших багатоповерхових житлових будинках», – розповідає заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

На випадок відключень електроенергії, основні об’єкти теплопостачання забезпечені генераторами.

«Котельні центрального пункту забезпечені альтернативними джерелами енергії – це 51 генератори різних потужностей: від 100 кВт до 1,6 МВт, це на найбільшій нашій котельні», – говорить заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Розповіли й про готовність до опалювального сезону КП «Житомирводоканал», управляючих компаній та ОСББ.

«Було відремонтовано всі помпові, каналізаційні та підвищені помпові станції, очисні споруди каналізаційних мереж, очисні споруди каналізації. Також на всіх об'єктах КП «Житомирводоканал» встановлені альтернативні джерела електроенергії, а саме генератори різних потужностей: від 20 кВт до 1 мВт на різних об'єктах, які передбачаються. На цей час проводяться роботи на 12 об'єктах КП «Житомирводоканал» по встановленню сонячних панелей загальної потужності 2,6 мВт. Усі наші управляючі компанії та ОСББ також готувалися до опалювального сезону: у Житомирі 955 житлових будинків, які опалюються від централізованого теплопостачання і всі вони готові. Неодноразово інспекція «Житомиртеплокомуненерго» перевіряла стан готовності внутрішньобудинкових мереж. На даний час маємо інформацію від інспекції, що наші будинкові мережі, керуючі компанії та ОСББ готові до опалювального сезону», – пояснює Сергій Кондратюк.

Під час засідання звернулись до містян з проханням сплатити всі борги за теплопостачання.

«Житомирська міська рада витрачає великі кошти на підготовку до опалювального сезону. Заборгованість наших мешканців сьогодні складає 215 млн грн. Тому, шановні мешканці, звертаюся до вас з проханням сумлінно ставитися до сплати за послуги теплопостачання, що дозволить нам якісно пройти опалювальний період і бути в комфортних умовах, з теплом у Житомирі», – каже Сергій Кондратюк.

Зазначили, що за кошти міжнародної агенції USAID у Житомирі встановлено 2 газопоршневих станції, а ще 4 мають доставити до кінця поточного року.

У 2023-2024 роках опалювальний сезон стартував так само 16 жовтня, а завершився 30 березня.

Нагадаємо, 8 жовтня 2024 року на робочій нараді секретар Житомирської міської ради Галина Шиманська наголошувала, що місто готове до ефективного старту опалювального сезону, і проведені заходи дозволять забезпечити надійне теплопостачання для мешканців.

Як повідомляв Житомир.info, 16 вересня 2024 року директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин розповів про капітальний ремонт однієї з найбільших тепломереж та порадив житомирянам запастись альтернативними джерелами електроенергії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалення виконком опалювальний сезон Кондратюк тепло 
Матеріали по темі