Політика

Депутатом Житомирської обласної ради від партії «За майбутнє» стане лікар військового госпіталю

11 October 2024, 17:33

Житомирська обласна територіальна виборча комісія визнала обраним депутатом Житомирської обласної ради від партії «За майбутнє» Федірка Ігоря Володимирович.

Про це 11 жовтня повідомляє пресслужба облради.

На сайті оприлюднена постанова обласної ТВК від 10 жовтня 2024 року про визнання обраним депутатом Житомирської обласної ради наступного за черговістю кандидата в депутати в єдиному багатомандатному виборчому окрузі від Житомирської обласної організації політичної партії «За майбутнє».

Ігор Федірко, який був під №8 у партійному списку, став депутатом замість Олександра Савченка, якому рішенням Житомирської облради від 20 червня 2024 року достроково припинили повноваження депутата обласної ради.

Також на сайті оприлюднена постанова обласної ТВК про реєстрацію Ігоря Федірка депутатом обласної ради відповідно до його заяви.

Ігор Федірко 1968 р.н., начальник клініки щелепно-лицевої хірургії та стоматології Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» МО України, заслужений лікар України, кандидат медичних наук, полковник медичної служби, хірург вищої категорії, учасник АТО. Далі – розповідь Ігоря Федірка, опублікована на сайті «Звягель» перед місцевими виборами, в жовтні 2020 року:

Уся моя родина по материнській лінії – з Житомирщини. Мені дуже подобається сам Житомир, і завжди використовую слушну нагоду, щоб відвідати його, маю тут багато родичів і друзів. А ще тут дислокуються легендарні 95-та окрема десантно-штурмова бригада та 30-та окрема механізована бригада в Новограді-Волинському. Поліська земля подарувала Україні багато справжніх Героїв. І мені небайдуже, чим живе цей край, його жителі. А проблем у них, на жаль, дуже багато… Довго думав, чи йти в депутати, хоча політикою цікавився завжди. Урешті рішення прийнято, і розраховую на підтримку земляків, серед яких – чимало моїх друзів і пацієнтів.

Закінчив стоматологічний факультет Львівського університету, але основна професія – щелепно-лицева хірургія, операції на обличчі після важких травм і вогнепальних поранень, пластичні і реконструктивні операції. З 2002 р. очолюю клініку щелепно-лицевої хірургії та стоматології НВМКЦ «ГВКГ», яку вивів в число кращих в Україні, є головним щелепно-лицевим хірургом Міністерства оборони. Тож моя професія зобов’язувала до того, що останні 6 з половиною років усі найважчі травми обличчя, шиї із зони АТО, ООС поступали в мою клініку, і я безпосередньо оперував їх. Цьому була віддана основна частина мого життя: маю 35 років медичного стажу, з них 28 – присвятив військовій медицині.

Фото з сайту «Звягель»

Нагадаємо, постановою від 7 листопада 2023 року Шостий апеляційний адміністративний суд припинив повноваження депутата Житомирської обласної ради, голови фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського, бо цього не могла зробити облрада. Замість Развадовського депутаткою облради стала Раїса Гула.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії обласної ради 7 березня 2024 року за дострокове припинення повноважень депутата Олександра Савченка проголосував 31 депутат, для прийняття рішення не вистачило двох голосів.

Раніше на сесіях розглядали питання про дострокове припинення повноважень депутата Савченка і голови фракції «За майбутнє» Развадовського: на сесії 16 березня 2023 року депутати не підтримали проєкти рішень про дострокове припинення повноважень; на сесії 27 квітня знову не вистачило голосів для ухвалення рішення; відповідні рішення не набрали достатньої кількості голосів «за» на сесії 17 серпня і на сесії 21 грудня, де проєкти рішень підтримали 22 депутати.

Савченко і Развадовський є генерал-полковниками міліції у відставці і в перші дні повномасштабного російського вторгнення виїхали в Польщу: мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що 3 березня 2022 року до Польщі виїхав генерал-полковник Віктор Развадовський, а 4 березня кордон України в напрямку Польщі перетнув депутат обласної ради, генерал-полковник Олександр Савченко. Згодом ці депутати повернулися до України і навіть були присутні на сесії облради 14 липня 2022 року, але після цього на сесіях їх вже не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада депутат Федірко госпіталь лікар За майбутнє Савченко ОВК 
Матеріали по темі