Місто

В останню путь у Житомирі провели захисника, який боронив Україну з перших днів повномасштабного російського вторгнення

12 October 2024, 16:59

У Житомирі попрощалися із 49-річним військовослужбовцем Ігорем Гулаком.

Про це 12 жовтня повідомляє Житомирська міська рада.

Гулак Ігор В’ячеславович

(23.02.1975 – 04.10.2024)

Народився в селі Бистрик Ружинського району Житомирської області. Закінчивши місцеву ЗОШ, вступив до Житомирського державного університету ім. І.Франка на фізико-математичний факультет. На 5 курсі навчання розпочав свою трудову діяльність викладачем інформатики у Головинському вищому професійному училищі нерудних технологій. Опісля закінчив ДУ «Житомирська політехніка» за спеціальністю «Облік і аудит» та працював в одному з банків. Одружився, з коханою дружиною виховували донечку. Був люблячим татом та турботливим чоловіком.

З перших днів повномасштабного вторгнення рф став на захист України від російських агресорів в одному з підрозділів ЗСУ. Боронив рідну землю на найважчих напрямках лінії зіткнення з противником. За мужні та самовіддані дії при захисті України був нагороджений відомчими відзнаками : медаллю «Ветеран війни - Учасник бойових дій», відзнакою Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест», відзнакою «Захисник рідної землі» та численними грамотами від командування. Героїчно загинув 04.10.2024 під час виконання бойового завдання.

Про загибель Ігоря Гулака 7 жовтня повідомив банк «Аваль»:

З сумом повідомляємо про загибель нашого колеги Ігоря Гулака, керівника з питань продажів роздрібних продуктів Центрально-Південного центру, який віддав своє життя, захищаючи Україну.

Раніше ми розповідали історію Ігоря, який із банківського працівника став командиром артилерійської установки 2С1 «Гвоздика» в лавах 58-ї бригади імені Івана Виговського. Його шлях від банку до фронту був прикладом безмежної відваги та самопожертви заради нашої свободи. Ігор брав участь у звільненні Чернігівщини та Сумщини, обороняв Бахмутський напрямок. Ми чули його побажання команді банку напередодні 2023 року у студії What’s up in Raif та ділилися його історією в спецпроекті Forbes – Разом з Україною.

Його віра в перемогу, незламність духу та відданість команді залишаться для нас символом справжнього героя. Ми пам’ятаємо його слова: «Будь-яка діяльність, чи то банківська справа, чи військова, буде успішною, коли є команда, мотивація і бажання змінюватися». Ігор завжди вірив у свою команду — як на роботі, так і на фронті.

Фото з Facebook

Нагадаємо, 9 жовтня у Житомирі попрощалися з двома військовослужбовцями – 54-річним Віктором Ліпко та 45-річним Андрієм Городіловим, які загинули, обороняючи Україну від окупантів.

Як повідомляв Житомир.info, 7 жовтня 2024 року до Житомира на щиті повернувся Олександр Вєтров, який загинув 5 серпня під час виконання бойового завдання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прощання на щиті поховання військовий захисник військовослужбовець Гулак 
Матеріали по темі