Суспільство

Екоінспектори у Житомирській області оштрафували чоловіка, який палив обрубки дерев

15 October 2024, 13:49

Притягнуто до відповідальності палія порубкових решток.

Про це 15 жовтня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Під час проведення рейдових заходів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу на території Романівської ТГ, поблизу с. Бубни, було виявлено факт спалювання порубкових решток без дотримання дистанції до стіни лісу», - йдеться в повідомленні.

Особу, яка здійснювала вищезазначене спалювання, притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 77 КУпАП «Порушення вимог пожежної безпеки в лісах» у вигляді штрафу на суму 1530 грн.

Довідково: Спалювання порубкових решток безпосередньо на місцях рубки призводить до забруднення повітря, виникнення проблем зі здоров’ям у людей та підвищує небезпеку виникнення пожеж.

Нагадаємо, 3 жовтня під час рейду екологи виявили палія сухої трави та притягнули до відповідальності у вигляді штрафу на суму 3060 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 26 березня 2024 року на території Чижівської громади інспектори з охорони навколишнього природного середовища виявили спалювання порубкових решток дерев. Порушники отримали штраф 4,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція дерево деревина вогонь палій рейд екоінспектор 
Матеріали по темі