Місто

У Житомирі чоловік незаконно зрубав ялинку, завдав збитків на майже 300 грн

15 October 2024, 17:47

Держекоінспектори оштрафували чоловіка, який самовільно зрубав у Житомирі ялинку.

Про це 15 жовтня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«10 жовтня 2024 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, реагуючи на звернення громадянина щодо самовільного зрізання ялини на території загального користування у м. Житомирі, провели огляд території за вказаною адресою. Під час перевірки підтвердили факт вчинення порушення природоохоронного», - йдеться в повідомленні.

Особу, що здійснила самовільне зрізання дерева, інспектори встановили та притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 153 КУпАП «Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об’єктів озеленення в межах населених пунктів та за їх межами, що не віднесені до лісового фонду» і також направили претензію на відшкодування завданих збитків у розмірі 288 гривень.

Нагадаємо, 10 жовтня Верховна рада ухвалила закон, який посилює відповідальність за незаконну вирубку та перевезення деревини.

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня 2024 року на території Пулинської громади невідомі вирубали 23 дуби, збиток становить понад 750 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирубка дерево штраф порубка збиток екоінспектор екоінспекція еколог 
Матеріали по темі