Економіка

«Гривневі» аукціони у Житомирській області: продають насосну станцію, знайшли покупця на контору, адмінбудівля подешевшала до 50 коп.

17 October 2024, 10:50

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило на аукціон третій об’єкт зі стартовою ціною 1 гривня.

12 жовтня в системі «Прозорро.Продажі» оприлюднена інформація про продаж будівлі насосної станції у селі Старий Солотвин Бердичівського району.

«Об’єкт приватизації – одноповерхова будівля насосної станції загальною площею 106,8 кв.м. Фундамент – бутобетон, стіни – залізобетон, перекриття – збірні залізобетонні плити, підлога – бетон, покрівля – руберойд; наявне електропостачання, водопостачання (не функціонує). Рік побудови 1980. За призначенням тривалий час не використовується. Земельна ділянка під об'єктом приватизації не виділена», - йдеться в описи лота.

Проведення аукціону з продажу об’єкта зі стартовою ціною 1 грн (без ПДВ) заплановане на 1 листопада 2024 року.

Нагадаємо, перший об’єкт зі стартовою ціною 1 гривня у Житомирській області відділення ФДМУ виставило на аукціон 24 серпня цього року – приміщення контори в Олевську загальною площею 50,5 кв.м.

Заявки на торги подав 21 учасник, під час трьох раундів аукціону ціна зросла до 900 тис. грн, переможцем торгів став ФОП Степанчук Микола Миколайович з пропозицією 900 тис. 001 грн. Підприємець зареєстрований в Олевську і займається роздрібною торгівлею. Микола Степанчук підписав протокол аукціону і 10 жовтня оприлюднене повідомлення про намір укласти договір купівлі-продажу приміщення контори. Переможець аукціону має сплатити 1 млн 080 тис. 001,20 грн.

7 вересня виставили на аукціон зі стартовою ціною 1 грн адмінбудинок у Любарі площею 120 кв.м, заявки на торги подали 13 учасників, переможець ФОП Хома Андрій Анатолійович (зареєстрований у с.Стрижівка Любарської ТГ, займається роздрібною торгівлею) запропонував 1 млн 200 тис. грн, але був дискваліфікований, бо не підписав протокол аукціону. Також дискваліфікували і другого визначеного переможця – ФОП Павлійчук Інна Володимирівна з пропозицією 970 тис. 200 грн. Після цього аукціон визнали таким, що не відбувся, а адмінбудівлю з гаражем і вбиральнею знову виставили на продаж зі стартовою ціною 50 копійок, торги заплановані на 21 жовтня 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, у Фонді держмайна в серпні 2024 року пояснювали, що стартова ціна об'єкта 1 гривня встановлена відповідно до чинного законодавства на період воєнного стану, такий механізм застосовується для об'єктів, балансова вартість яких відсутня або дорівнює нулю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація нерухомість аукціон ФДМУ насосна станція Старий Солотвин 
Матеріали по темі