Влада

«Житомирводоканал» у перший день робіт з прокладання 2,5 км водопровідних мереж до Лісового відвідав представник UNICEF

17 October 2024, 17:30

Житомирський водоканал почав важливий проєкт – прокладання 2,5 км водопровідних мереж до селища Лісове.

Про це 17 жовтня 2024 року повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«У день першої копки до нас у гості завітав представник UNICEF Ukraine Володимир Кот. Власне, реалізація цього проєкту стала можливою завдяки фонду ООН, який нині спрямовує максимум зусиль для допомоги водопостачальним підприємствам України. Під час зустрічі обговорили перебіг проєктів із реконструкції водопровідних та каналізаційних мереж із використанням матеріалів, отриманих завдяки UNICEF, який від початку року надав Житомирводоканалу допомогу майже на 24 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Директор підприємства Роман Ілик подякував UNICEF за допомогу, надану КП «Житомирводоканал», і висловив сподівання на подальшу співпрацю. Заступник директора з технічних питань Сергій Єрьомін розповів про роботи, які цьогоріч вдалося провести завдяки підтримці UNICEF.

«Нам вдалося перекласти найбільш аварійні ділянки водогону у с. Перлявка, Корчак, Тетерівка, у прохідному каналі на вул. Шевченка. Окрім того, ми замінили 16 м ветхого колектора на каналізаційній насосній станції «Короленко» та розпочали перекладку колектора на вул. Домбровського», - сказав Сергій Єрьомін.

У ході візиту Володимир Кот відвідав каналізаційні та водопровідні насосні станції, на яких встановлено генератори, надані фондом як гуманітарна допомога, аби пересвідчитися у їх застосуванні за призначенням.

«Ми приїхали з метою моніторингу використання матеріалів, наданих UNICEF, відповідно до заявлених підприємством потреб та його робочого плану. Водночас для нас важливо продовжувати підтримувати водопостачальні підприємства – ми тримаємо руку на пульсі водоканалів, аби розуміти їхні нагальні потреби. Я задоволений співпрацею із Житомирводоканалом, у нас немає проблем зі взаємодією та співпрацею», - наголосив Володимир Кот.

Очікується, що у 2025 році UNICEF надасть підтримку матеріалами КП «Житомирводоканал» на суму 10 млн грн.

Нагадаємо, 25 жовтня 2023 року на засіданні депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства заступник мера Сергій Кондратюк інформував про звернення мешканців селища Лісове (135 підписів), які проти прокладання трубопроводу і хочуть продовжувати отримувати воду від комбінату «Рекорд», а директор КП «Житомирводоканал» розповідав про відмову комбінату забезпечували людей водою та наголошував, що нова мережа на весь мікрорайон від «Ялинки» до Лісового.

18 жовтня 2023 року КП «Житомирводоканал» провело тендер на закупівлю послуг з будівництва водопровідної мережі від проспекту Миру до смт Лісове з очікуваною вартістю 8 млн 774 тис. 262 грн: дешевшу пропозицію відхилили і 15 листопада уклали договір з київським ТОВ «КСМ-груп» на виконання робіт за 8 млн 626 тис. 427,03 грн.

Але після аудиторської перевірки договір з переможцем розірвали і 21 лютого 2024 року оголосили новий тендер, де три дешевші пропозиції відхилили і переможцем знову стало ТОВ «КСМ-груп», з яким 17 квітня підписали договір на будівництво водопровідної мережі від пр. Миру в м. Житомирі до смт Лісове за 8,4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 1 травня 2024 року працівники водоканалу розповідали, що завдяки спільному меморандуму з ЮНІСЕФ цьогоріч «Житомирводоканал» зможе відремонтувати свої аварійні мережі на дев’яти об'єктах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканала ЮНІСЕФ мережа водопровід Житомирводоканал Лісове UNICEF 
Матеріали по темі