Місто

За два зрубаних дерева в Житомирі жінка має компенсувати понад 3500 грн збитків

18 October 2024, 15:48

За самовільне зрізання дерев у Житомирі порушниця має сплатити штраф та компенсувати завдані довкіллю збитки.

Про це 18 жовтня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«6 серпня 2024 року на телефонну «гарячу лінію» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення щодо незаконного зрізання двох дерев породи береза на землях комунальної власності міста Житомир. Під час розгляду звернення державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу підтвердили факт незаконної порубки», - йдеться в повідомленні.

Зібрані матеріали були передані до Головного управління Національної поліції в Житомирській області для встановлення винних осіб.
29 серпня 2024 року на адресу Інспекції надійшла відповідь від правоохоронців щодо встановлення особи, що здійснила незаконну порубку.

На правопорушницю накладено адміністративне стягнення за статтею 153 КУпАП. Окрім того, Інспекцією було розраховано збитки, завдані незаконною порубкою дерев, у сумі 3550 гривень. Правопорушниці направили претензію для відшкодування у добровільному порядку.

Нагадаємо, 10 жовтня у Житомирі чоловік незаконно зрубав ялинку і завдав збитків на 288 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2024 року Верховна рада ухвалила закон, який посилює відповідальність за незаконну вирубку та перевезення деревини.
Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирубка дерево штраф порубка збиток екоінспектор екоінспекція еколог береза 
Матеріали по темі