Влада

Прокурор Житомирської області та його перший заступник потрапили до ТОП-30 керівників прокуратур з найбільшими пенсіями

21 October 2024, 12:42

Після публікації інформації про прокурорів-пенсіонерів з Хмельницької прокуратури Цензор.НЕТ вирішив проаналізувати декларації інших працівників обласних прокуратур у різних регіонах України.

19 жовтня 2024 року видання оприлюднило матеріал про прокурорів пенсіонерів у рідних областях України та опремо – перелік із 30 керівників обласних прокуратур, які отримують найбільшу пенсію, до якого потрапили двоє керівників Житомирської обласної прокуратури:

24 місце – Олег Мостиховський (43 роки) – перший заступник керівника Житомирської облпрокуратури. У 2023 році вказав 100 тис. 664 грн пенсії. У цьому ж році вперше її почав отримувати.

25 місце – Олександр Білошицький (47 років) – керівник облпрокуратури Житомирщини. Отримав 85 тис. 005 грн пенсії у 2023 році. Вперше вказав її у декларації за 2021 рік.

«Також ми проаналізували декларації інших працівників органів прокуратури, які крім основних зарплат отримують пенсії. Всього вдалося встановити 215 осіб в різних областях України», - йдеться у публікації.

Житомирська прокуратура

Зауважимо, що генеральний прокурор Ігор Костін нещодавно в програмі «Факти тижня» інформував про перші результати службового розслідування щодо набуття інвалідності прокурорами

«Масштабне службове розслідування було розпочато одразу як тільки ця інформація з'явилася у медіа. Воно стосується не лише хмельницьких прокурорів, а всіх органів прокуратури – всіх рівнів, включно з Офісом Генерального прокурора, – і є надзвичайно важливим для всієї системи. На сьогодні встановлено, що 61 прокурор органів прокуратури Хмельниччини має інвалідність. Це Хмельницька обласна прокуратура та окружні прокуратури Хмельницької області. 80% з них – 50 осіб – отримали інвалідність до початку повномасштабного вторгнення. Дуже важливо встановити, за яких обставин вони отримали інвалідність, тому що частка таких співробітників у Хмельницькій області є дуже високою. Ми будемо інформувати суспільство про всі етапи та результати цієї перевірки. Я вважаю, що всі прокурори, щодо яких є сумніви, мають добровільно пройти повторне обстеження. Поки це не зроблено в рамках кримінальних проваджень», - наголосив генпрокурор.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році керівник Житомирської обласної прокуратури та його заступники отримали понад 1,5 млн грн зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокурор пенсія прокуратура Білошицький Мостиховський декларація 
Матеріали по темі