Політика

Нардеп від Житомирської області оприлюднив інформацію про мамин автомобіль, на якому їздить: Toyota RAV4 за мільйон

21 October 2024, 17:24

Народний депутат Богдан Кицак, обраний від Бердичівського мажоритарного округу Житомирської області, задекларував користування маминим автомобілем.

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані Кицак оприлюднив 16 жовтня 2024 року.

Зазначається, що з 30 вересня 2024 року він користується автомобілем Toyota RAV4 2023 р.в. вартістю 1 млн грн, який належить Бабійчук Тамарі Василівні – матері нардепа.

Зауважимо, що автомобілем нардеп почав користуватися значно раніше. Bihus.Info 23 вересня цього року оприлюднило сюжет про народних депутатів, які продовжують оновлювати свої автопарки, записуючи нові машини на родичів або ж споріднені компанії і не декларуючи їхнє використання. Зокрема, у поле зору журналістів-розслідувачів потрапив нардеп від «Слуг народу» з Бердичева Богдан Кицак, який жодною автівкою не володіє, але на одне з останніх засідань Верховної ради приїхав на Toyota RAV 4. Власницею автівки на початку 2024 року стала 69-річна матір Кицака, за словами її колег з Бердичівського педагогічного коледжу, жінка з початку повномасштабного вторгнення не живе в Україні.

На сайті Бердичівського педагогічного коледжу є інформація про те, що Тамара Бабійчук – кандидат педагогічних наук, викладач-методист цього закладу. Наступного року мамі нардепа має виповнитися 70 років.

Скриншот з сайту коледжу

Як повідомляв Житомир.info, народний депутат Богдан Кицак за 2022 рік отримав у Верховній раді 528 тис. 726 грн зарплати, 478 тис. 833 грн на відшкодування витрат, пов'язаних виконанням депутатських повноважень, 90 тис. грн компенсації вартості проїзду територією України, 197 тис. 600 грн відшкодування вартості оренди або винайму готельного номера, було задекларовано 25 тис. доларів готівки. За 2023 рік зарплата та виплати від Верховної ради становили сумарно 1 млн 436 тис. 670 грн, готівка збільшилася до 35 тис. доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кицак автомобіль суттєві зміни нардеп Бердичів Бабійчук 
Матеріали по темі