Влада

Новий начальник Житомирської митниці через пів року після призначення купив Toyota Camry

22 October 2024, 16:35

Начальник Житомирської митниці Ілля Ніжніков став власником автомобіля Toyota Camry.

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані начальник митниці оприлюднив 22 жовтня.

Автомобіль Toyota Camry 2017 р.в. Ілля Ніжніков купив 17 жовтня 2024 року у київського ТОВ «Док Авто» за 582 тис. 760 грн.

За інформацією з державних реєстрів, Ілля Ніжніков став керівником Житомирської митниці у березні 2024 року, а Іван Бережнюк, який працював на цій посаді з червня 2023 року, тепер керує Хмельницькою митницею.

Щодо нового керівника Житомирської митниці, то у 2021 році 39-річний Ілля Ніжніков виграв конкурс на посаду начальника Львівської митниці і 29 червня його призначили на цю посаду.

«У 2019 році Ілля Ніжніков працював в ГУ СБУ в Києві та Київській області, потім перейшов до ДБР на посаду начальника управління головного слідчого управління ДБР. Останнім місцем роботи була Державна митна служба на посаді начальника управління боротьби з митними правопорушеннями Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. Батько Іллі Ніжнікова – Михайло Ніжніков – академік НАН України, колишній заступник керівника Головного організаційного управління Апарату Верховної Ради України – завідувач відділу організаційного забезпечення пленарних засідань Верховної Ради України», - писав про нового начальника Львівської митниці сайт «Еспресо».

За інформацією Facebооk-спільноти Антикорупційний моніторинг Львівщини, в грудні 2021 року Іллю Ніжнікова відсторонили від виконання обов’язків начальника Львівської митниці, у 2022 році звільнили, але він поновився на посаді через суд. В декларації при звільненні зазначено, що останній день роботи Ніжнікова у Львівській митниці – 10 серпня 2022 року. Після цього він працював старшим детективом Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області і звільнився 1 березня 2023 року. В декларації за 2023 рік інші доходи, крім 102 тис. 798 грн отриманої за два місяці зарплати в БЕБ, Ілля Ніжніков не зазначив. Готівкою він декларував 17 тис. доларів.

Новий начальник Житомирської митниці прописаний у Києві, фактично проживає у селі Шпитьки Київської області, де з 2016 року має садовий будинок загальною площею 158,3 кв.м та земельну ділянку 600 кв.м. Власного автомобіля Ілля Ніжніков не мав.

Ілля Ніжніков на заходах до Дня підприємця, 30.08.2024, фото з сайту облради

Як повідомляв Житомир.info, начальниця Житомирської митниці Ольга Ільїнська, яку обвинувачують у створенні злочинної групи з систематичного вимагання хабарів від комерсантів при розмитненні товарів, звільнилася з посади в 18 травня 2023 року, подарувавши перед звільненням сину дві квартири у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця Ніжніков автомобіль декларація призначення 
Матеріали по темі