Влада

Збільшилася кількість кримінальних проваджень щодо ухилення від мобілізації, але не всі доходять до суду, - начальник Житомирської ОВА

22 October 2024, 17:02

Сьогодні під час координаційної наради керівників правоохоронних органів області проаналізували поточну ситуацію з охороною правопорядку та захистом прав громадян на Житомирщині, також розглянули план запобігання та зменшення рівня злочинності в регіоні.

Про це 22 жовтня 2024 року повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Завдяки злагодженій та професійній роботі правоохоронних органів в області маємо позитивну динаміку у протидії загальній злочинності. Зокрема, на 10% зменшилася кількість умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також спостерігається зниження рівня злочинів проти власності. Особлива увага правоохоронців в умовах повномасштабного вторгнення сконцентрована на фіксації та розслідуванні злочинів проти миру та міжнародного правопорядку. Загалом розслідувано понад 350 таких кримінальних проваджень, значна їх частина стосується злочинів проти національної безпеки. Важливим завданням також є протидія ухиленню від призову та мобілізації. Йдеться про тісну взаємодію з Центрами комплектації та соціальної підтримки, контроль за дотриманням законності під час мобілізаційних заходів, а також виконання громадянами норм чинного законодавства, яке регулює процес мобілізації.Попри збільшення кількості розпочатих кримінальних проваджень, не всі з них доходять до суду. Тож цей напрям роботи потребує особливої уваги», - йдеться у повідомленні.

Також залишається актуальною боротьба з кіберзлочинністю. Зокрема, коли йдеться про діяльність шахрайських «кол-центрів» які паразитують на довірі громадян. Фактично шахраї займаються мародерством під час війни, привласнюючи кошти, які люди воліють віддати на підтримку Збройних сил України.

Також не можна забувати про необхідність вжиття рішучих заходів щодо боротьби з незаконним гральним бізнесом, ухиленням від сплати податків, захисту прав та свобод громадян, охорони навколишнього середовища.

«Загалом ситуація в області свідчить про наявність ефективної взаємодії наших правоохоронних органів. Спільними зусиллями ми здатні забезпечити стабільність, законність та безпеку в нашому регіоні», - підсумував начальник ОВА.

Нагадаємо, в інтерв’ю виданню «Главком», яке було оприлюднене 14 жовтня 2024 року, начальник ОВА Віталій Бунечко наголошував, що мобілізація в Житомирській області відбувається цивілізовано виключно в рамках чинного законодавства.

Як повідомляв Житомир.info, за підсумками дев’яти місяців 2023 року у Житомирській області фіксували зменшення кількості особливо тяжких злочинів – їх питома вага становила 3,8% при 24% по Україні, та зниження відсотка кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я – 10% проти 13% по Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нарада правопорядок Бунечко ТЦК мобілізація злочин  
Матеріали по темі