Місто

Осінній житомирський ботанічний сад: жовті дерева, тварини та атмосфера спокою

23 October 2024, 15:00

Восени в житомирському ботанічному саду особлива атмосфера спокою та краси. Дерева навколо змінили зелений окрас на жовтий та помаранчевий. Деякі алеї вже вкриті ковдрою з листя. Можна зустріти спритних білочок та подивитися на чорних лебедів.

Також тут встановлений пам’ятний знак на честь десантно-штурмових військ Житомирщини. Крім того, на території є дерев'яна скульптура, яку у 2023 році в пам’ять про побратимів із 95-ї бригади зробив воїн-десантник Іван Халус.

Вдень, 23 жовтня, тут можна побачити лише співробітників, адже для відвідувачів сад працює у вихідні. Коли сад відкритий, на вході залишають скриньку для донатів для десантників, а також є таблички з QR кодом.

«Проводимо збір на потреби 95-ї десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗСУ. Ми не робили вхід платним, натомість люди можуть долучитися до збору, хто скільки може, чи вважає за потрібне. Завітати можна в суботу та неділю, з 10:00 до 16:00 працюємо. У будні можуть приходити військові, але потрібно мати підтверджуючий документ. У нас є піраканта, такий кущ обліплений жовтими, червоні ягоди – гарний, можна подивитися», – розповіла директорка Ботанічного саду Поліського національного університету імені Героїв-десантників Олена Кузьміних.

Тож встигніть побачити, який гарний вигляд має осінній ботанічний сад.

Нагадаємо, що раніше житомиряни не мали вільний доступ до ботанічного саду. У жовтня 2023 року ректор Поліського національного університету Олег Скидан пояснював, що ботанічний сад – це структурний підрозділ університету, він має статус природоохоронного об'єкта, і тому це «не парк для прогулянок». Проте, 7 березня 2024 року Поліський національний університет анонсував відкриття ботанічного саду для відвідувачів 8-10 березня. За три дні сад відвідали більш ніж 10 тисяч людей.

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня 2024 року житомирський ботсад отримав нову назву – «Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників». Також там відкрили алею на честь Героїв-десантників.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ботанічний сад осінь ПНУ Поліський університет Кузьміних 
Матеріали по темі