Економіка

Перші аукціони із суборенди державних сільгоспземель у Житомирській області проведуть 25 жовтня

23 October 2024, 15:23

У п’ятницю, 25 жовтня 2024 року, відбудуться перші аукціони із суборенди державних земель сільськогосподарського призначення у Житомирській області.

Про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна України.

«На торги буде виставлено чотири земельні ділянки у Коростенському районі площею від 10 до 96 га. Цільове призначення земель – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва», - йдеться у повідомленні.

Державні сільськогосподарські землі виставляються на аукціони з суборенди в рамках державного проєкту «Земельний банк».

«Однією з ключових переваг суборенди через «Земельний банк» є тривалий термін користування – 14 років. Це створює можливості для суборендарів стратегічно планувати свою діяльність на довгострокову перспективу. Такий підхід не лише сприяє раціональному використанню державних земель, але й стимулює розвиток сільськогосподарського виробництва в області, відкриваючи нові можливості для фермерів і підприємств», - зазначає заступник голови Фонду державного майна України Ігор Тимошенко.

Загалом на сьогодні в Житомирській області виставлено на аукціони 30 земельних ділянок загальною площею 1479,7 га. Більшість з них розташовані у Коростенській міській територіальній громаді. Цільове призначення всіх ділянок – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

З переліком усіх земельних ділянок, інформацією про них, а також про дати аукціонів можна ознайомитися у відповідному розділі у системі «Прозорро.Продажі».

Скриншот з «Прозорро.Продажі»

«Найбільша ділянка в Житомирській області має площу 155 гектарів, її стартова ціна становить 225 тисяч гривень, аукціон відбудеться 12 листопада. Найменша – всього 2,39 гектара зі стартовою ціною 2903 гривень, дата аукціону – 15 листопада. А найперші аукціони з суборенди державних земель відбудуться вже 25 жовтня. Відповідно всі, хто бажає взяти в них участь, ще мають час, щоб зареєструватися для участі в аукціоні та подати необхідні документи. Наші фахівці готові надати консультації та допомогу на всіх етапах підготовки до торгів», - сказав генеральний директор ТОВ «Державний земельний банк», керівник проєкту «Земельний банк» Ярослав Ярославський.

Більше інформації про «Земельний банк» можна отримати на офіційному сайті проєкту https://landbank.spfu.gov.ua/ або на офіційній сторінці проєкту «Земельний банк» у мережі facebook.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на початок липня 2024 року, за три роки відкритого ринку, продали 567 тисяч гектарів землі, найбільш запитаними були угіддя на Полтавщині, а у Житомирській області продали 24141,1 га сільськогосподарських земель із середньою вартістю майже 40 тис. грн за 1 гектар.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля аукціон ФДМУ ринок землі Земельний банк оренда Коростень суборенда 
Матеріали по темі