Влада

У Житомирській ОВА обговорили кроки для запобігання маніпуляціям при наданні підприємствам права на бронювання

24 October 2024, 19:15

В Житомирській області триває аналіз переліку підприємств, установ, організацій, які визнані критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період та отримали право на бронювання частини працівників.

Про це 24 жовтня за підсумками наради з представниками Податкової служби, Пенсійного фонду, органів контролю, Територіальних центрів комунікації та соціальної підтримки та відповідних підрозділів Житомирської обласної військової адміністрації, де обговорили подальші кроки задля запобігання маніпуляцій при наданні підприємствам права на бронювання, повідомив на своїй сторінці фейсбук голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Головними нашими пріоритетами в умовах повномасштабної війни були та залишаються підтримка та поповнення Збройних сил України. Механізм бронювання був напрацьований Урядом, задля забезпечення необхідного балансу, між потребами війська в рамках мобілізаційних заходів та сталої роботи підприємств. Певен, що рішення про надання статусу «критичного» тому чи іншому підприємству в області приймалися відповідно до вимог чинного законодавства. Втім, важливо, щоб і після отримання статусу "критичних" підприємства продовжували дотримуватись тих вимог та не вдавались до маніпуляцій. Якщо будуть виявлені порушення або неправдива інформація, такі підприємства втратять статус критично важливих та понесуть відповідальність в рамках чинного законодавства”, - повідомив Віталій Бунечко.

За його словами, мобілізація та ротація військовослужбовців є ключовими для досягнення перемоги.

Ці питання забезпечують можливість захисникам України мати необхідний час для відпочинку, відпусток та навчання, що є запорукою ефективної боротьби з ворогом. Ми маємо забезпечити максимально прозорий та об'єктивний процес як мобілізації та і бронювання”, - зазначив голова ОВА.

Нагадаємо, 10 жовтня перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк повідомив, що до 15 листопада в Україні мають провести аудит «критичних» підприємств, які отримали такий статус від органів місцевого самоврядування.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2024 року Уряд затвердив механізм бронювання через портал «Дія» та дозволив підприємствам оборонно-промислового комплексу та енергетики бронювати до 100% працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: критичне підприємство ОВА Бунечко  
Матеріали по темі