Україна

Срочное заявление БЮТ

18 April 2007, 13:10

В адрес «Фразы» пришло заявление от Блока Юлии Тимошенко, в котором говорится об избиении народных. Передаем текст заявления полностью.

«Блок Юлії Тимошенко відзначає, що Кримський ОМОН та найняті Партією регіонів кримінальні елементи вперше в історії України застосували фізичну силу проти народних депутатів України.

У результаті було завдано тілесних ушкоджень низці народних депутатів від Об‘єднаної опозиції.

Ці депутати, а також тисячі громадян України у повній відповідності до Конституції України вимагали відводу судді-доповідача по справі про конституційність Указу Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Ця суддя звинувачена правоохоронними органами України в хабарництві в особливо великих розмірах, а тому не може бути суддею-доповідачем, як і суддею Конституційного Суду загалом.

Застосувавши брутальне насильство проти народних депутатів, кримінальні елементи з Партії регіонів та Кримський ОМОН, по суті, поставили поза законом уряд Януковича та рештки антикризової коаліції, які підтримують ці провокації.

Блок Юлії Тимошенко привертає увагу суддів Конституційного Суду до ситуації, що склалася. У ситуації, в якій Україна перебуває сьогодні, помилитися можна тільки один раз.

У демократичній країні судді мають повагу і суверенну волю здійснювати правосуддя відповідно до Закону і свого уявлення про справедливість.

Треба чітко усвідомлювати, що в країні Януковича б‘ють народних обранців, а суддів, як це колись обіцяв Кучмі сам Янукович – „підвішують” за частини тіла.

Насамперед від суддів залежить, в якій країні житимуть їхні діти та весь Український народ.

Блок Юлії Тимошенко упевнений, що високі посади, яких досягли судді Конституційного Суду, дані їм не для облудної і ницої корупції, а задля того, щоб врятувати свій народ», - сообщается в заявлении.

«Фраза»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі