Політика

Заява голови фракції Християнсько-Демократичного союзу в Житомирській обласній раді Ярослава Долгих

16 July 2007, 10:01

 «У суботу, 14 липня, відбулася масове зібрання членів обласної організації «Народного союзу Нашої України». Вони ухвалили рішення назвати його «міжпартійною конференцією». Проте конференція є міжпартійною, коли участь у ній бере як мінімум дві партії. На цьому ж зібранні були виключно члени НСНУ.

Данне зібрання є абсолютно нелегітимним, оскільки в діях його організаторів наявні ознаки грубого порушення діючого законодавства, зокрема Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських  голів», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Угоди про утворення регіонального блоку «Наша Україна», ухвали Печерського районного суду м. Києва про заборону вищим керівник органам вчиняти дії про застосування так званого імперативного мандату (ухвала по справі №2-а-201-1/07) тощо.

На своєму зібранні «нашоукраїнці» здійснили спробу застосувати імперативний мандат до членів ХДС, що є депутатами районних і міських рад. Також вони спробували позбавити депутатських повноважень п’ятьох депутатів обласної ради. Зокрема, голову обласної ради Ірину Синявську.

НСНУ продовжує диктувати свої умови іншим учасникам мегаблоку. Це вчергове підтвердилося на обласному рівні. На жаль, для Житомирщини це давно «норма» – керівник облорганізації НСНУ Павло Жебрівський ще у 2006 році одноосібно визначав кого брати, а кого ні до обласного блоку.

Дивною є позиція губернатора області Юрія Павленка, який усім і всюди розповідає про свою відданість помаранчевим ідеям і підтримку Президента. Одночасно його присутність і публічна підтримка дій обласного керівництва НСНУ я розцінюю як ніж у спину глави держави із його ініціативами про створення єдиної мегапартії і об’єднання демократичних сил. Гадаю, суботні події доводять, що спокою у мегаблоці не буде.

Разом із тим, я і мої колеги по фракції залишаємося прихильниками широкого блоку демократичних сил і рішуче засуджуємо намагання житомирських провокаторів втягнути нас у внутрішньоблоковий конфлікт».

Ярослав Долгих,

голова фракції ХДС у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі