Політика

Павленко: Всі зрадники будуть позбавлені депутатства

16 July 2007, 16:03

“Система нинішньої політичної корупції, що народилася у ВР, стала поганим прикладом для країни. Не оминуло це і Житомирщину, внаслідок чого різними способами була “збита” більшість в облраді, а голова обласної ради і декілька депутатів вийшли із лав “Нашої України”, створивши окрему фракцію ХДС”, - сказав в інтерв’ю Главреду член Президії “Нашої України”, губернатор Житомирщини Юрій Павленко.

“На сьогодні керівництво Ради сформоване таким чином, що представляє політичну меншість. Це спотворює вибір громадян, який вони зробили 2006 року”, - наголосив Павленко.

“На своєму останньому засіданні 7 липня політрада ХДС прийняла рішення не визнавати фракції ХДС у Житомирській облраді як такої, що направлена на розкол демократичних сил”, - зауважив він.

“Йде дискусія з членами фракції БЮТ. Як відомо, до 9 осіб було застосовано імперативний мандат. Триває судовий процес, і я переконаний, що фракція БЮТ у Житомирській облраді відродиться, а всі зрадники з “Нашої України” та БЮТ будуть позбавлені депутатства”, - переконаний Павленко.

“Ситуація, що склалася на Житомирщині, вкотре демонструє, необхідність проведення дострокових виборів не лише до ВР, а й до місцевих органів влади. І необхідність посилення депутатської відповідальності перед політичною силою, яка їх висунула.

Тому імперативний мандат, який дійсно є анахронізмом для Європи, для нас - жорстка і необхідна реалія”, - підкреслив Павленко.

www.razom.org.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі