Політика

Павленко: Імперативний мандат - жорстка і необхідна реалія

20 July 2007, 12:38

“Система політичної корупції, що народилася у Верховній Раді, стала поганим прикладом для країни. Досвід Олександра Мороза та спосіб його поведінки виявився "заразним" і для керівників різного рівня на місцях”, - зазначив у інтерв’ю “Главреду” губернатор Житомирщини, член Президії партії “Наша Україна” Юрій Павленко.

“Житомирщину ця хвороба не оминула, - наголосив він, - внаслідок чого різними способами була “збита” більшість у облраді, а голова обласної ради і декілька депутатів вийшли із лав “Нашої України”, створивши окрему фракцію. На сьогодні керівництво облради сформовано таким чином, що представляє політичну меншість. Це спотворює вибір громадян, який вони зробили 2006 року”.

“Як відомо, до дев’яти перебіжчиків із БЮТ було застосовано імперативний мандат. Триває судовий процес, і я переконаний, що фракція БЮТ у Житомирській облраді відродиться, а всі зрадники з БЮТ і «Нашої України» у Житомирі будуть позбавлені депутатства”, - зауважив губернатор.

“Ситуація, що склалася на Житомирщині, вкотре демонструє необхідність проведення дострокових виборів не лише до Верховної Ради, але й до місцевих органів влади. І необхідність посилення депутатської відповідальності перед політичною силою, яка їх висунула. Тому імперативний мандат, який дійсно є анахронізмом для Європи – для нас жорстка і необхідна реалія”, - вважає Юрій Павленко.

razom.org.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі