Політика

Віктор Развадовський: Для вирішення проблемних питань воїнів-інтернаціоналістів у парламенті створено депутатську групу

18 February 2013, 09:28

Новостворена в Верховній Раді депутатська група вирішуватиме проблемні питання воїнів-інтернаціоналістів.

Про це учасник бойових дій в Афганістані, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Віктор Развадовський повідомив під час урочистих заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у рідному Романові.

«З висоти часу стає дедалі очевидніше, що ухвалене керівництвом СРСР рішення про ввід радянських військ на територію Демократичної Республіки Афганістан було помилковим. Однак звинувачувати у цьому наших солдатів та офіцерів у жодному разі не можна. Вони з честю пройшли випробування цією війною, гідно виконали свій громадянський та військовий обов’язок, проявивши героїзм і самопожертву. А тому заслуговують на відповідне ставлення до себе з боку держави. З цією метою воїни-інтернаціоналісти у Верховній Раді України об’єднали свої зусилля у депутатській групі, яку очолив наш побратим Сергій Куніцин. Ми взяли на себе зобов’язання через напрацювання та ухвалення відповідних законів вирішувати проблемні питання як учасників бойових дій в Афганістані, так і воїнів-інтернаціоналістів в інших «гарячих точках» планети», - повідомив народний депутат України.

У тому, що слова їхнього земляка завжди підтверджуються практичними діями, уже не раз переконувалися його виборці. А черговим свідченням уважного та шанобливого ставлення Віктора Развадовського до своїх побратимів стали виступи групи «КОНТИНГЕНТ» перед воїнами-інтернаціоналістами з Житомирського, Любарського, Романівського, Чуднівського районів та м. Житомира.

«На кожну річницю виведення радянських військ з Афганістану наш творчий колектив традиційно отримує багато пропозицій щодо участі в урочистих заходах з концертною програмою. Не став винятком і поточний рік. Ми відхилили пропозиції з Одеси та інших великих міст нашої країни, бо не могли відмовити нашому побратиму, ліквідатору наслідків аварії на ЧАЕС, генерал-лейтенанту Віктору Развадовському», - так пояснив цьогорічну присутність на Житомирщині провідного українського колективу у жанрі патріотичної та солдатської пісні керівник вокально-інструментального ансамблю з Полтавщини, полковник, кавалер ордена Червоної Зірки, медалі «За відвагу» Костянтин Авсеєвич.

За активну громадську позицію, розвиток ветеранського руху, вірність «афганському» братству 15 лютого поточного року Віктор Развадовський відзначив земляків цінними подарунками – іменними годинниками. Зізнавшись, що для нього Афганістан – болюча рана тіла і душі, яку ні замолити, ні зняти, ні заглушити не можливо, народний депутат передав через представників ЗМІ сердечні вітання та побажання добра всім захисникам Вітчизни з нагоди прийдешнього свята.

Традиційно не оминув народний обранець увагою родичів загиблих та померлих у післявоєнний час воїнів-інтернаціоналістів.

 

Прес-служба народного депутата України Віктора Развадовського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі