Місто

Засідання суду з приводу будівництва на вулиці 1 Травня у Житомирі не відбулося, люди обурені

29 October 2013, 17:41

29 довтня засідання Житомирського окружного адміністративного суду, на якому мали розглядати конфлікт між забудовником та мешканцями будинків по вулиці 1 Травня, не відбулося, бо один із відповідачів по справі не з’явився.

За словами людей, не прийшов представник третьої сторони – обласної  інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК).

«Не з’явився відповідач, представник інспекції. Там у них стільки від нас заяв є, а їм нецікаво. Який же ж це суд? Він кого захищає? Сьогодні треба було прийняти рішення, щоб припинити будівництво на час суду. А суддя Токарєва дозволила собі просто закрити засідання», - обурюються мешканці.

Для людей це вже 15-те судове засідання у справі про будівництво 10-поверхівки під вікнами їх квартир. Вже більше п’яти років люди судяться через клаптик землі з фірмою депутата Житомирської міськради Юрія Ткаченка. Суди виграють, але депутат отримує нові дозволи на будівництво.

«Є заборона, дозволу на будівництво немає. Але сьогодні вони фактично розпочали будівництво. Але для житомирських корупціонерів, можновладців ні суди, ні люди, ні діти, нічого не значать і законів для них не існує» - говорить Людмила Максимівна.

Незаконність встановлення будівельного  паркану підтверджують і в інспекції з благоустрою.

«Наразі дозволу (на спорудження паркану) немає. Був колись, ще коли був дійсний договір оренди. Потім дозвіл було скасовано», - повідомив Житомир.info директор КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Юрій Самборський.

Люди бояться, що навмисне затягування судових розглядів дозволить фірмі депутата почати будівництво, але відступати не збираються. Кажуть: якщо паркан таки поставлять – вони знову його знесуть.

Нагадаємо, 25 жовтня люди кілька разів ламали зелений паркан навколо майбутнього будівництва на вул.1 Травня. Наступного дня під час чергової спроби зламати паркан народний депутат від Житомира Геннадій Зубко домовився з депутатом міської ради Юрієм Ткаченко і запевнив людей, що будівництво буде призупинене до 29 жовтня, коли має відбутися засідання суду з питання цієї земельної ділянки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі