ДОПОМОГА

У спеку лікарі радять житомирянам носити світлий одяг, багато пити та не сідати за кермо з 12 до 17 години

8 June 2015, 17:09

У зв’язку зі спекотними, не характерними для клімату України погодними умовами гігієністи-науковці та практики рекомендують ряд заходів, покликаних допомогти не перегріватися у спеку.

Поради, що стосуються дорослих і дітей, публікує головне управління Держсанепідслужби Житомирської області.

Отже, у дні, коли стовпчики термометрів ледь не сягають 30 градусів, лікарі рекомендують  застосування на вікнах жалюзів, штор світлих тонів, мобільних та стаціонарних кондиціонерів та звичайних електричних вентиляторів.

«Для недопущення надходження тепла в приміщення рекомендується кріпити сонцевідбиваючі плівки зовні вікон.

Людям, які страждають на хронічні захворювання, особливо серцево-судинної системи, літнім людям та дітям рекомендовано обмеження фізичної активності та перебування на сонці.

Одяг повинен добре пропускати повітря, бути легким, просторим та бажано світлих тонів.

У приміщеннях необхідно проводити вологе прибирання з метою підвищення вологості повітря та зниження його температури.

Антимоскітну сітку на вікнах рекомендується періодично зволожувати для зменшення проникнення в приміщення гарячого повітря.

Найкращий час для провітрювання приміщень – нічні, ранкові та вечірні години. У інший час кватирки, фрамуги, вікна необхідно тримати зачиненими, що значно зменшить проникнення гарячого повітря всередину приміщення.

З метою попередження перегріву організму, періодично, особливо після повернення з вулиці, необхідно користуватися душем.

Найсприятливіший час перебування на пляжі – ранкові та вечірні години.

При перебуванні на відкритому повітрі необхідно носити головні убори, збільшити споживання питної води та рідкої їжі, особливо коли не можна відмовитися від перебування на відкритому повітрі.

Власникам автомобілів, у яких не встановлені кондиціонери, необхідно максимально обмежити користування ними, особливо в період з 12 до 17 годин.

Для попередження порушень імунної системи рекомендована вітамінопрофілактика та овочеві дієти. У такі дні категорично забороняється вживання алкогольних напоїв та куріння», - радять лікарі.

Також особливу увагу слід приділяти дитячим колективам. Для попередження сонячних та теплових ударів у дітей необхідно уникати тривалого перебування під прямими сонячними променями (не більше 10-15 хв.), носити вільний одяг світлих кольорів із натуральних матеріалів, узувати легке взуття, захищати голову від сонця панамами, хустками або парасольками. Для захисту очей використовувати козирки та окуляри від сонця.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі, за прогнозами синоптиків, весь наступний тиждень має бути спекотним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі