ДОПОМОГА

Діти 22 загиблих десантників житомирської 95-ї бригади потребують підтримки та допомоги

9 March 2016, 12:58

Про соціальний проект, який започаткував волонтер і відомий фотограф Іван Богдан, наприкінці минулого року розповідала «Українська правда».

«Думай про живих», – інструктує мене волонтер Іван Богдан, поки ми їдемо до сімей загиблих десантників 95-ої бригади. У кожній з них – діти, які тепер залишилась напівсиротами. Я хвилююсь, Іван спокійний і сконцентрований. Так виглядають люди, які знають, що роблять, і навіщо. Цього разу волонтер придумав, як допомогти дітям загиблих воїнів. І наша поїздка – заключна частина першого етапу проекту, кінцева мета якого – знайти для кожної сім’ї мецената. 41-річний Іван Богдан – комерційний директор німецької компанії в Україні. Але більшість знає його як талановитого фотографа та потужного волонтера, який другий рік поспіль кожні вихідні їздить в зону АТО, намагаючись вирішити проблеми бійців максимально ефективно і системно», - писала в грудні журналіст УП Галина Титиш.

На сайті проекту є інформація про дітей 22 загиблих десантників 95-ї окремої аеромобільної бригади.

«Це соціальний проект, задуманий, як допомога дітям загиблих у АТО військових. Тільки за офіційною статистикою у збройному конфлікті на сході України на початок 2016 року загинули біля 2000 військових. Так, я не в силах охопити кожну сім'ю, але варто спробувати допомогти хоча б декому. Нижче вказана інформація про дітей загиблих у АТО десантників 95 бригади. Проект розділений на три блоки: 1 – одяг/взуття для дітей, 2 – пошук меценатів (найголовніший пункт), 3 – грошова допомога», - описує волонтер свій проект.

Іван Богдан детально розповідає про кожен блок:

1. Разом з багатьма хорошими людьми ми зібрали теплу одежу/взуття для кожної дитини. До кожної сім"ї я приїздив особисто. Окрім одежі, діти отримали грошову допомогу і подарунки на новорічні свята.

2. Тепер я шукаю Добрих людей / Меценатів / Благодійників, які готові матеріально допомагати цим сім’ям у майбутньому. Подарунки та іграшки не зможуть замінити дітям батька. Не розбудять зранку, не обнімуть і не підтримають добрим словом, але Ваша допомога і увага можуть змінити їхнє майбутнє.

На мою думку, серед бажаних речей для допомоги дітям було б потрібно організувати:

- Басейн чи фізкультурну секцію

- Курси англійської

- Ліки чи стаціонарне лікування у випадку необхідності

- Мінімальна "місячна стипендія", як грошова підтримка сім'ї .

Скористайтеся шансом допомогти. Напишіть мені, якщо у Ваших силах стати другим "хресним" батьком чи матір'ю для когось з цих дітей.

3. Навіть якщо Ви не можете допомагати постійно, можна перерахувати дітям хоча б разову грошову допомогу.

Для дев’яти сімей вже знайшлися меценати.

«Зелений колір означає, що знайшлася вже Добра людина, котра допомагає цій сім’ї», - пише волонтер.

Детальну інформацію про дітей загиблих десантників, які потребують допомоги, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі