ДОПОМОГА

Фонд братів Кузьміних відкрив у Житомирі реабілітаційний центр для поранених воїнів АТО

13 January 2017, 16:04

У Житомирі благодійний фонд братів Кузьміних, який майже 2 роки займається збором коштів на лікування поранених в АТО бійців, створив реабілітаційний центр, у якому планують виходжувати поранених бійців. За кошти небайдужих людей відремонтували приміщення, купили необхідний інвентар та оплачують роботу масажистів і реабілітологів. Один із перших пацієнтів центру -  Артур Мельник. У серпні 2015-го боєць 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади отримав складне поранення у селищі Сизе на Луганщині – ворожа міна розірвалася у нього під ногами. Відтоді військовослужбовець не ходить.

«Працюємо з фронтовиком з високим рівнем шийного ураження. Травма шийного хребця вибухова. Ніжки не працюють. Якщо ми не будемо навіть пасивно його розробляти, то його стан, звісно, буде погіршуватися. І це ні до чого хорошого не призведе. Під лежачий камінь вода не тече. У нас з ним є шанс, що у нього буде позитивний результат у подальшому», - розповідає реабілітолог Михайло Блідун.

«Важка робота, але потрібна. Якщо не ми, то хто буде з ними займатися? Хлопці за нас там воюють, а ми чим можемо, тим будемо допомагати», - розмірковує масажист Кирило Залізнюк.

Поранений Артур Мельник  – з багатодітної родини. Четверо його братів нині воюють. Сам він неохоче розповідає про пережите на Сході. Каже, єдина його мрія – знову ходити заради маленької донечки. У Любарі, де він живе, нема професійних ребілітологів, тож він щоденно займається сам і вже має результати.

«У мене майже взагалі нічого не робило. Взагалі. Зараз я вже стаю на ноги. За такий період, майже півтора роки, я вже стаю на ходунки, мене тримають коліна. Ще трошки - і будемо бігати», - посміхається боєць.

Реабілітаційний центр, в якому взялися безкоштовно допомагати таким, як Артур, днями відкрився у Житомирі. Не зволікаючи ні дня, боєць одразу приїхав на реабілітацію.

«Я вже об’їздив багато центрів. Тут є професіонали, які це все роблять, мене це все задовольняє. Розробляти можна абсолютно все - руки, ноги, тулуб. Все є для цього, і тим більше безкоштовно. Дуже хороший центр. Побільше б знало людей про нього. Приїжджали і абсолютно безкоштовно займалися. Тому що це все гроші. Безплатних центрів зараз в Україні немає», - каже Артур.

Створив реабілітаційний центр благодійний фонд братів Кузьміних, який за майже 2 роки роботи допоміг десяткам бійців. На закордонні операції та реабілітацію поранених звільнений з полону кіборг Олег Кузьміних разом з братом зібрав більше 12 мільйонів гривень. Але півроку тому брати вирішили створити центр у Житомирі, щоб якомога більша кількість поранених мала доступ до якісної реабілітації.

«Декілька мільйонів гривень, мабуть, вже пішло, але воно дає свій результат. Є хлопці, які отримують допомогу, професійну допомогу. І він буде безкоштовним для всіх військових. Допомагали нам звичайні люди. Так, тут було чиновників дуже багато - народні депутати, місцевого рівня. Вони приїжджали, дивилися, що ми зробили, ми їм показували, вони всі казали «Ой, як гарно», і на цьому наша співпраця закінчувалася. Ні копійки чиновників тут нема», - розповідає голова БО «Всеукраїнський благодійний фонд братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Сергій Кузьміних порахував, утримання реабілітаційного центру обходиться у 50 тис. грн в місяць. Він сподівається на допомогу небайдужих і будує плани. Аби бійцям із районів не доводилося щодня їздити у Житомир, тут планують створити стаціонар. А нині закликають військовослужбовців, які потребують реабілітації, звертатися за допомогою.

Контакти:

Телефон: 063 211-52-60

Карта ПриватБанку 4149 4378 5213 0671, отримувач Кузьміних Сергій Володимирович.

Сайт фонду kuzminykh.org

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі