ДОПОМОГА

Центри правової допомоги в Житомирській області пропонують виїзні консультації людям з інвалідністю, одиноким та нужденним

17 May 2017, 13:25

Не кожен житель Житомира та області має можливість особисто звернутися до місцевого центру чи бюро за правовою допомогою через брак коштів, відсутністю транспортного сполучення чи неможливість самостійного пересування.

Щоб не позбавляти таких людей їх конституційного права на безоплатну правову допомогу, юристи можуть виїжджати за місцем їхнього проживання, - повідомили Житомир.info в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Міністерства юстиції України.

«Надання адресної безоплатної правової допомоги  одиноким житомирянам, людям похилого віку та громадянам з обмеженими фізичними можливостями за місцем їх перебування є одним із пріоритетних завдань місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро. Усі громадяни, які не мають можливості особисто звернутися за допомогою у зв’язку із станом здоров’я, браком коштів на проїзд чи з інших причин, можуть зателефонувати у місцеві центри», - інформує Регіональний центр.

Телефони Центрів безоплатної вторинної правової допомоги в Житомирській області:

Бердичівський місцевий центр – вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42

Житомирський місцевий центр – вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76

Коростенський місцевий центр – вул. Сосновського, 28Г, тел.: (04142) 5-09-45,49

Новоград-Волинський місцевий центр – вул. Івана Франка, 31А, тел.:(04141) 2-15-82.

«Фахівці центрів правової допомоги проконсультують вас на дому, допоможуть у складенні заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; за потреби адвокати системи БПД безоплатно здійснюватимуть представництво ваших інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами», - йдеться у повідомленні відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Міністерства юстиції.

Фахівці нагадують: суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу у цивільних та адміністративних справах є:

– особи, середньомісячний дохід, яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, а також інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб;

діти-сироти, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;

внутрішньо переміщені особи та особи, що претендують на такий статус;

ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та особи, що претендують на такий статус.

Єдиний номер правової допомоги 0-800-213-103, працює цілодобово.

Як повідомляв Житомир.info, завдяки центру правової допомоги  житомирянин з інвалідністю виграв суд проти перевізників, які відмовляли йому в пільговому проїзді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі