Події

Житомирський райсуд вдруге скасував рішення сесії Тетерівської сільради про ліквідацію школи у селі Корчак

8 December 2017, 16:34

Житомирський районний суд Житомирської області скасував рішення сесії Тетерівської сільської ради, яким ліквідували школу у селі Корчак. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Житомирської райради Микола Приставський.

«7 грудня Житомирський районний суд оголосив про скасування рішення Тетерівськоі сільської ради про закриття школи! Громада, яка мужньо боролася за свої права, перемогла! Людей лякали, пресували, але вони не здалися і до останнього боролися за майбутнє своїх дітей», – написав Приставський.

Чоловік також виклав копію постанови суду. Рішення набирає чинності після спливу строку на апеляційне оскарження.

У коментарі Житомир.info Микола Приставський зазначив, що це вже другий позов громади до суду щодо скасування рішення сесії.

«Громада знову подала до суду, бо попереднє рішення не виконувалося. І, як ви бачите, є ухвала, громада знову виграла суд», – повідомив депутат.

Нагадаємо, у травні 2017 року Житомирський районний суд постановив скасувати рішення сесії про ліквідацію навчального закладу. У вересні житомирська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом невиконання посадовими особами Тетерівської сільської ради цього рішення.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня через незгоду із рішенням сесії сільради Тетерівської ОТГ щодо закриття школи у селі Корчаку місцеві жителі частково обмежили рух транспорту на трасі Житомир–Чернівці. Акція тривала близько півтори години. 18 квітня 2017 року голова Тетерівської ОТГ повідомила, що сесія вирішила закрити школу через «малокомплектність і неефективне використання коштів на її роботу».

Житомир.info: Житомирський райсуд вдруге скасував рішення сесії Тетерівської сільради про ліквідацію школи у селі Корчак

Фото Миколи Приставського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приставицький суд школа ліквідація  
Матеріали по темі