Місто

У житомирському реабілітаційному центрі фонду братів Кузьміних започаткували цикл щотижневих тренінгів

11 December 2017, 17:26

Юрію 28. У житомирському реабілітаційному центрі фонду братів Кузьміних він буває тричі на тиждень. Щоразу по декілька годин з ним працюють професійні реабілітологи. Влітку 2016 демобілізований розвідник отримав травму хребта, відтоді його головна мета – відновити роботу рук і підвестися на ноги.

«Звичайно, є прогрес. Хто мене бачив до цього і після цього - це велика різниця. Потроху сили знаходиш, друзі підтримують, треба жити далі, руки не опускати, бо опустиш руки і все - ніяких зрушень не буде. Той результат, який отримав за рік і 4 місяці, їх можна легко втратити, якщо не займатися», - розповідає Юрій Нагорський

Сьогодні з роботою Юрія та його наставника спостерігають 2 десятки студентів. Це майбутні реабілітологи, які отримали нагоду на прикладі реальних пацієнтів навчитися, як допомагати пораненим і травмованим.

«Хтось ділиться грошима, хтось - посмішкою, а я ділюся досвідом. Книжки книжками, а з пацієнтами - це зовсім інакше. Тут є пацієнти і є така можливість студентів запрошувати, щоб вони хоч трошки бачити, як це робиться. Тому що як вони виходять і зустрічаються у роботі з пацієнтами, у них нема досвіду, вони дійсно не знають, що робити», - розповідає реабілітолог Михайло Блідун.

Такі тренінги започаткував благодійний фонд братів Кузьміних, який безплатно займається реабілітацією учасників АТО. Тренінги тут також безкоштовні.

«Наш профіль це є реабілітація. У Житомирі реабілітологів навчають, здається, тільки в 1 місці - це університет «Україна». Коли ми самі шукали фахівців і самі їх потім вчили, зрозуміли, що фахівці - це велике питання. А тут є безкоштовно для них. Приходьте, вчіться, займайтеся», - розповідає голова БО «Всеукраїнський благодійний фонд братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Окрім реабілітації військовослужбовців, місцеві фахівці мають великий досвід допомогти дітям з ДЦП. 9-класниця Ірина переконалася в ефективності реабілітації.

«Вдома я не роблю того що я роблю тут. Вдома нема лікарів і нема фахівців, і ти не можеш контролювати, наскільки правильно ти виконуєш ці вправи», - розповідає пацієнтка Ірина Іванова.

«Краще вона сидить, краще переставляє ногами. Зараз вона вже самостійно може постояти біля столу», - додає її мама Олена Іванова.

Після годинного тренінгу студенти довго спілкуються з реабілітологом та його пацієнтами, і обіцяють прийти на наступне заняття.

«Зазвичай у нас заняття відбуваються в аудиторіях, але теорія - це одне, а те, що побачили і відчули - це зовсім інше», - поділився враженнями студент Ігор Бабій.

У фонді братів Кузьміних наголошують: упродовж року вони щотижня будуть проводити такі тренінги для усіх охочих

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ військові герої АТО реабілітація Кузьміних 
Матеріали по темі