Місто

У Малині для захисту парку від вандалів найняли приватну охорону, в житомирському КП «Парк» працюють штатні охоронці

12 December 2017, 12:57

Малинський міський парк культури і відпочинку Житомирської області з 1 грудня 2017 року охороняється приватною службою охорони.

Про це 11 грудня повідомив офіційний сайт Малинської міської ради.

«Вартість такої послуги для КП «Екоресурс» становить 1800 гривень щомісяця. Патрулювання щоденне і за різними маршрутами, в тому числі і вночі. Випадків хуліганства поки що немає, проте нічні «відпочивальники» одного разу уже були сполохані охороною та гайнули за приміщення недобудованого спорткомплексу», - відзначає прес-служба міськради.

У листопаді цього року Малинська мерія неодноразово повідомляла про варварство з боку відпочивальників, результатом якого стали повалений паркан, розбиті урни та побиті вуличні ліхтарі вартістю близько 500 гривень кожний. Вандали потрощили тротуарну плитку та відбили шматок гранітної плити.

Керівник Малинського КП «Екоресурс» Олександр Ситайло, яке опікується парком, розповідав, що буде звертатися до поліції. І таки звернувся, - розповів керівник КП у коментарі Житомир.info 12 грудня.

«Нещодавно я дійсно написав заяву до поліції про факти хуліганських дій в парку. Відповіді не отримав, але сподіваюся, що поліція належним чином відреагує на викладені у заяві факти. З грудня ми дійсно найняли приватну охоронну фірму, працівники якої вночі на автомобілі патрулюють парк. Нових випадків хуліганства поки не виявлено. Через місяць-два проаналізуємо результати цього патрулювання і вирішимо, чи варто його продовжувати», - розповів Олександр Ситайло.

Хто патрулює житомирські парк відпочинку і гідропарк, Житомир.info поцікавився у директора КП «Парк» Житомирської міськради Світлани Ольшанської.

«В штаті нашого підприємства числиться 6 охоронців – 3 на парк Гагаріна і 3 на гідропарк. Вони отримують у нас зарплату. Взимку щоночі одна людина охороняє парк відпочинку, ще одна – гідропарк, чергують раз на 3 дні», - розповіла директор КП.

Як повідомляв Житомир.info, від літа 2017 року житомирські парки удень патрулює поліцейський велопатруль.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк охорона 
Матеріали по темі