Події

Колишній дільничний, який у Житомирській області насмерть збив підлітка, сяде на 3 роки

15 December 2017, 12:47

Екс-дільничний, який у передноворічну ніч 2016 року п'яним збив автівкою 15-річного хлопця в місті Андрушівка Житомирської області і якому загрожувало до 8 років ув'язнення, сяде за ґрати на 3 роки, хоча Попільнянський райсуд вимагав для чоловіка ще м'якшої міри.

Про це 15 грудня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Доводи прокуратури Житомирської області щодо призначення реального покарання колишньому поліцейському, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну подію, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ визнав обґрунтованими. Ухвалою суду залишено у силі вирок апеляційної інстанції - позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки», - інформує прокуратура.

Прес-служба нагадує, що колишній інспектор Андрушівського відділення поліції у передноворічну ніч 2016 року, керуючи власним автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, в селі Стара Котельня Андрушівського району скоїв наїзд на 15-річного місцевого жителя, який від отриманих травм помер.

«Вироком Попільнянського районного суду екс-поліцейського визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України та призначено покарання – 4 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки. Прокуратура області, вважаючи таке покарання несправедливим через м’якість, оскаржила вирок першої інстанції в апеляційному суді Житомирської області, яким призначено реальне покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки. Сторона захисту, у свою чергу, на вирок апеляційного суду подала касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Однак ухвалою суду касаційної інстанції скаргу залишено без задоволення», - знайомить із хронологією подій прокуратура.

У зв’язку з цим засудженого доставили в Житомирську установу виконання покарань № 8, - інформує прес-служба.

Нагадаємо, в лютому 2016 року в Андрушівці розпочався суд над дільничним поліції, який у новорічну ніч, перебуваючи за кермом власного автомобіля, збив насмерть 15-річного підлітка. Екс-поліцейському загрожувало від 3 до 8 років ув’язнення.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд наїзд на пішохода покарання дільничий 
Матеріали по темі