Політика

Житомирська міська рада підтримала трендову тему – створена депутатська група «Рівні можливості»

18 December 2017, 16:55

В Житомирській міській раді з’явилася нова депутатська група, яка має назву «Рівні можливості».

Про це на сесії міськради 18 грудня повідомила член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Ірина Ярмоленко.

«Я хочу сьогодні поінформувати про утворення депутатської групи «Рівні можливості». На мою думку, це питання назрівало вже дуже давно... Наразі, є угода про асоціацію, підписана президентом у 2014 році, і вже цією угодою вказано про те, що ми сповідуємо рівні можливості для всіх членів суспільства, це є стандарти. Вже ви знаєте – у 2017 році перша леді провела гендерний форум. Багато міжнародних поїздок, багато цікавих навчань, які проводяться в Україні, свідчать про те, що ця тема є актуальною. Ця тема – вона не є загальною, це не окремо про жінок, тому що, коли я зачитаю склад депутатської групи, то ви побачите, що якраз чоловіки, наші чоловіки-депутати підтримують рівні можливості, тому що ми маємо реагувати», - сказала Ірина Ярмоленко.

Вона також пояснила, на що саме будуть реагувати члени новоствореної групи.

«Зокрема, на сексистські заголовки у відомих медіа, наприклад «Сесія міської ради, красиві жінки», чи «Депутатки-жінки посварилися через піротехніку». І ми будемо на це реагувати. Також ми будемо реагувати, якщо наприклад, мами можуть лягти з дитиною в лікарню, а чоловікові, не в нашому місті, можуть відповісти, що в нас немає такої палати. І ми маємо на це реагувати. Рівні можливості – це і про інфраструктуру, тому що рівна дорога, освітленість – це все важливо для людини, яка користується послугами в нашому місті і живе в місті. Вінниця, Харків, Одеса, Хмельницький вже прийняли курс на підтримку рівних можливостей. Я пропоную і всіх прошу інших долучатися до цього питання, адже це є актуальним. Зі свого боку я намагатимуся свій міжнародний досвід, знайомства з лобістом цього питання, помічником депутата Європарламенту, також просувати, співпрацювати з міжнародними організаціями», - повідомила Ярмоленко.

До складу депутатської групи увійшли: Олександр Черняхович (фракція БПП), Олександр Величко (ВО «Батьківщина»), Наталія Леонченко (Опозиційний блок), Владислав Савіцький (Радикальна партія), Людмила Кропивницька (ВО «Батьківщина»), Іван Фурлет (БПП), Олександр Ракович (Радикальна партія), Іван Мартинчук (ВО «Батьківщина»).

«Я всіх, хто хоче приєднатися до нас, запрошую, тому що ми плануємо утворити експертну групу, ми залучатимемо фахівців з досвідом і тих людей, які працюють вже в місті над цією непростою, непопулярною, але трендовою темою. І головою (групи) обрати Ірину Ярмоленко», - завершила свій виступ депутат.

Нагадаємо, до цього часу в Житомирській міській раді будо чотири депутатські групи: «Рідний Житомир» (голова – Ігор Скоропад, ВО «Батьківщина»), «За місто майбутнього» (Олександр Черняхович, Блок Петра Порошенка), «З любов’ю до Житомира»(Тетяна Онопрієнко, ВО «Батьківщина») та «Жінки Житомира» (Тетяна Онопрієнко, ВО «Батьківщина»). Ірина Ярмоленко входить до складу групи «Жінки Житомира».

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня проходила чергова сесія міської ради, на якій затвердили бюджет на 2018 рік.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ярмоленко депутат сесія  
Матеріали по темі