Політика

Віталій Ейсмонт та колеги з фракції «Самопоміч» у Житомирській облраді прозвітували за рік діяльності

22 December 2017, 09:46

Підтримка онкохворих жителів області, розвиток туристичної галузі та контроль за використанням бюджетних грошей - наприкінці 2017 депутати фракції «Самопоміч» підбили символічні підсумки своєї діяльності за рік. Кожен із представників фракції в облраді брав активну участь у роботі депутатських комісій. За словами народних обранців, в першу чергу у своїй роботі вони керувались потребами людей, які обрали їх представляти свої інтереси. Під час звіту депутати фракції «Самопоміч» також окреслили плани і на 2018 рік: це подальша робота із виборцями, впровадження ініціативи прозорості видобувної галузі та контроль за використанням грошей.

«Серед планів, я хотів би зазначити, що ми будемо впроваджувати так звану ініціативу прозорості видобувної галузі. Для нашої області видобувна галузь - одне з основних джерел наповнення обласного бюджету. І в більшості цивілізованих країн існує такий ресурс, на якому викладена інформація щодо підприємств, які вже видобувають ті чи інші корисні копалини. Там є інформація про надходження до місцевих бюджетів, до державного бюджету. А також інформація про поклади копалин, які є поблизу того чи іншого населеного пункту. Я думаю, що наша фракція буде намагатись впровадити такий формат, ініціативу прозорості видобувної галузі в наступному році. Це буде однозначно пріоритетом», - розповів депутат Житомирської обласної ради Остап Маланюк.

«Коли ми голосуємо за обласні програми, це стосується моєї комісії, але я буду наполягати, щоб йшлося і про інші галузеві програми, щоб був передбачений принцип змагальності. Бо, наприклад, я побачила, що деякі програми пишуться під конкретних людей, або під конкретні групи. Тобто, це такі маленькі мафії, будемо говорити як є, які звикли роками, а деякі і десятиліттями паразитувати на бюджеті області. Я не думала, що буде такий шалений опір з їхнього боку. Коли ми викрили всі ці речі, дуже багато чого повилазило. Я не буду зараз говорити, хто до мене підходив, але казали: «Давай їх не чіпати, щоб не смерділо». Я зараз цитую дослівно. Але вибачте, я та людина, яку обрали, і питання в тому, що це вже принцип. Я не буду мовчати. Тобто, ці угрупування, вони повинні були відійти в минуле. Має бути змагальність. Мають бути конкурси. Це задача влади - доступно пояснити, що ці обласні програми є і всі можуть брати в них участь», - вважає депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза.

Депутати фракції «Самопоміч» закликали усіх бажаючих долучатись до роботи та вирішувати проблемні питання спільно.

«Фактично, ми тут усі, окрім однієї людини, взагалі не мали депутатського досвіду. Ми - нова ланка людей, які прийшли до депутатства. Пройшло два роки, і ми вже робимо для себе висновки. Можливо, щось ми робимо не так. Можливо, ми не змогли щось зробити через обставини, які від нас не залежать. Але достатньо критично ставимось до себе, до своїх дій. Хотів би вас просити, щоб ви теж долучались до роботи, можливо, ви могли б нас зорієнтувати, які є гострі питання, які є гострі проблеми, і ці проблеми ми могли б вирішувати разом», - сказав голова фракції «Самопоміч» у Житомирській обласній раді Віталій Ейсмонт.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Самопоміч звіт за рік Ейсмонт Галагуза Житомирська обласна рада 
Матеріали по темі