Влада

Суд обере міру покарання для бандитів з Новограда-Волинського, які «колошматили» підприємців

29 December 2017, 12:32

Слідчий відділ Головного управління Нацполіції завершив досудове розслідування у справі вимагання бандитами чужого майна в місті Новоград-Волинський Житомирської області, справу направили до суду.

Про це 29 грудня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області за результатами досудового розслідування затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання, вчиненого повторно, організованою групою, з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень жителям м. Новоград-Волинський, за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 189 КК України. Установлено, що раніше неодноразово судимий місцевий злочинний авторитет організував стійку суспільно-небезпечну злочинну групу, до складу якої також увійшли двоє раніше судимих місцевих жителів Новоград-Волинського», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура нагадує: учасники угрупування, переслідуючи мету, пов’язану з систематичною передачею продуктів і речей засудженим до установ відбування покарань, протягом тривалого часу, з липня 2016 року, вчинили низку злочинів, пов’язаних з вимаганням грошових коштів та чужого майна у приватних підприємців та інших осіб міста Новоград-Волинський.

Як повідомлялося раніше, в липні 2017-го прокуратура області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України та ГУНП знешкодили організовану групу, а її членів затримали і взяли під варту.

«На даний час обвинувальний акт скеровано до Новоград-Волинського міськрайонного суду для розгляду по суті. Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме прокуратура Житомирської області. Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна», - інформує прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, підозрюваних викрили під час отримання 3 тисяч гривень щомісячного внеску за «кришування» на одному з об’єктів у Новограді-Волинському.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бандит прокуратура суд рэкетир  
Матеріали по темі